CHP'liler Şanlıurfa'da mahkemelik oldu

TAKİP ET

CHP'nin Şanlıurfa'da kongreye gitmesi açılan dava usulen reddedildi. Partinin genel merkezi Ankara'da olduğu için Şanlıurfa'daki mahkemelerin davada yetkisi olmadığı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) görevden alınan Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, genel merkez tarafından atanan geçici il yönetimin parti tüzüğüne göre normal sürede kongreye gitmedikleri gerekçesiyle genel merkez ve Şanlıurfa’daki yönetim hakkında dava açtı. Yaklaşık bir ay önce açılan davanın duruşması dün Şanlıurfa 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü. 

Mahkeme ‘usulen’ ret kararı verdi

Cidir’in açtığı davaya CHP Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Alagöz ile Av. Ahmet Bedlek davası vekili olarak katıldı. Duruşmada, parti genel merkezinin Ankara’da olması nedeniyle Şanlıurfa’daki mahkemelerin bu konuda yetkisi bulunmadığına vurgu yapıldı. Cidir’in açtığı dava hakkında usulen ret kararı verildi.

Ne olmuştu?

Eski CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, geçtiğimiz Şubat ayında genel merkez tarafından görevden aldı. Cidir’in neden görevden alındığına dair bir açıklama yapılmazken, genel merkez TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ferhat Karadağ başkanlığında 7 kişilik geçici bir yönetim atadı. Şubat ayında atanan geçici il yönetimin tüzüğe göre 45 gün içinde kongreye gitme kararı alması gerekiyordu. Ancak aradan yaklaşık iki buçuk ay geçmesine rağmen henüz bir kongre kararı alınmış değil.