CHP Şanlıurfa il kongresi başladı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Örgütü kongresi başladı. Kongreye katılım bir hayli yüksek oldu.

ŞANLIURFA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir'in görevden alınıp yerine Ferhat Karadağ'ın atanmasıyla başlayan sancılı süreç devam ederken sürpriz bir karar ile Ferhat Karadağ'ın yerine mahkeme tarafından bu sefer Ahmet Budak atandı. Ahmet Budak başkanlığında kongreye gitme kararı alındı. Kongre GAP TEAM kongre salonunda başladı. Kongreye dikkat çeken isimler katıldı.

Kentteki siyasi parti temsilcileri katıldı

CHP Şanlıurfa İl Kongresine, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, İl Başkanı Ahmet Budak, CHP PM Üyesi Erbil Aydınlık, DEVA Partisi İl Başkanı Ahmet Tüysüz, HÜDA-PAR İl Başkanı Emin Özaslan, Gelecek Partisi İl Başkanı  Abdullah Yeşil, Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Polat, CHP Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, CHP Hilvan İlçe Başkanı Mehmet Celal Avcı ve çok sayıda partili katıldı.

CHP'li eski İl Başkanı Hayrettin Cidir kongrede konuştu

Kongrenin açılış konuşmasını tek liste ile seçime giren Ahmet Budak yaptı. Başkan Adayı Budak, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Partisinin başarısı için çalışacağını vurgulayan Başkan Ahmet Budak şunları söyledi:

'Partimizin başarısı için çalışacağız'

“Parti teşkilatlarımızla ve partili arkadaşlarımızla birlikte partimizin başarısı için gece gündüz demeden çalışmalar yaptık.

Daha sonraki çalışmalarımızda vekilimiz sayın Aziz aydınlık, yönetici arkadaşlarım ve tüm partilerimizle Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş herkesle birlikte iktidara giden Cumhuriyet Halk Parti’mizin başarısı için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve bu çalışmalarımızı aralıksız olarak  sürdüreceğiz.

Bu yıl önümüzde önemli bir genel seçim var. Genel seçimlerde ülke genelinde ülkemizde partimizin üstün başarısını elde edeceğine inancım tamdır. 6'lı masa ortaklarımızla birlikte 2023 yılında yapılacak olan seçimlerdeki iktidar olacağımıza inancımız tamdır. Kongremize katılıp bizlere şeref verdikleri için tekrardan sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim.''

Ahmet Budak’ın konuşmasından sonra CHP Şanlıurfa İl Yönetimi listesi açıklandı. Açıklanan listede avukatların ağırlıkta olması dikkatlerden kaçmadı. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı. Oy kullanan delegeler tek liste ile seçime giren Ahmet Budak'ı il başkanı seçti.

Cumhuriyet Halk Partisi il yönetim kurulu üyeleri şöyle:

İbrahim Halil Akın, Nüket Aktaş, Aziz Aslan, Muharrem Aydın, Bakır Aydoğdu, İbrahim Halil Beyzade, Yakup Canpolat, Cemal Cahit Coşkun, Müzeyyen Çamlıoğlu, Bedir Çayan, Gaye Nur Çelik, Lütfi Demirbüken, Ömer Elden, Fuat Engül, Mustafa Eren, Rohat Erkan, Asiye İzgören, Üveys İzol, İsmail karadaş, İmam Ali Keskinbıçak, Ferit Korkmaz, Kadir Kurt, Beyza Mısırlıoğlu, Ömer Özyavuz, İbrahim Halil Pakır, Mehmet Tankuş, Muharrem Tiller, Mehmet Toprak, Zeliha Uyar.

şanlıurfa siyaset chp kongre