Çizgili İshak Kuşu Urfa'da görüldü

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Çizgili İshak Kuşu görüntülendi. DKMP tarafından yapılan açıklamada Çizgili İshak Kuşu'nun Birecik ilçesi Söğütlük (Fırat Kavaklığı) parkında görüldüğü duyuruldu.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Çizgili İshak Kuşu görüntülendi. DKMP tarafından yapılan açıklamada Çizgili İshak Kuşu’nun Birecik ilçesi Söğütlük (Fırat Kavaklığı) parkında görüldüğü duyuruldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DMKP) Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Çizgili İshak Kuşu’nun görüldüğünü duyurdu. Çizgili İshak Kuşu, ilçede koruma altında bulunan alanı üreme yeri olarak seçti.

Yaralı Peçeli Baykuş koruma altına alındı

DKMP’den yapılan açıklamada, “Avrupa’da sadece Şanlıurfa İlinin Birecik İlçesinde dar bir lokasyonda bulunan ve LC kategorisinde korunan çizgili ishakkuşu, ulusal biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi kapsamında bu yıl da izlendi. Birecik İlçesinde bulunan Fırat Kavaklarını barınma ve üreme yeri olarak kullanan Çizgili İshakkuşları Bölge Müdürlüğümüz ekiplerince gözlemlendi.” ifadelerine yer verildi.

Çizgili İshak Kuşu nedir?

İshak kuşu, bir baykuş türü olduğu dışarıdan bakıldığında taşıdığı özellikler itibari ile görsel olarak anlaşılabilen özel küçük bir baykuş cinsidir. Tüyleri farklı tonlarda olabilen İshak kuşu, kahverengi ve boz desenleri ile dikkatleri üzerinde toplar. Kanat açıklıkları ise yaklaşık olarak 47-54 cm olarak ölçülmüştür. 

Kulaklı Orman Baykuşu bulundu

Yumurtlama şeklinde üreyen İshak kuşlarının, genellikle ağaç deliklerine 3-6 yumurta bıraktığı bilinmektedir. Bilimsel olarak "Otus Scops" ismi ile tanınan baykuş türleridir. İshak kuşlarının alt kısımları çizgili olup diğer baykuş türlerinden ayırt edici olarak ayaklarında paça bulunmaz.
 

cizgili ishak kusu birecik cizgili ishak kusu dkmp urfa dkmp baykus turleri