Çocuklarında şiddetli gıda alerjisi olan aileler dikkat! 

TAKİP ET

Klinik bir deneyden elde edilen ilk veri analizi, astım ve kronik kurdeşen tedavisinde halihazırda onaylanmış enjekte edilebilir bir ilacın çocuklarda ve gençlerde yer fıstığı, yumurta, süt ve kaju fıstığına karşı alerjik reaksiyonları da önleyebileceğini göstermektedir.

Klinik bir deneyden elde edilen ilk veri analizi, astım ve kronik kurdeşen tedavisinde halihazırda onaylanmış enjekte edilebilir bir ilacın çocuklarda ve gençlerde yer fıstığı, yumurta, süt ve kaju fıstığına karşı alerjik reaksiyonları da önleyebileceğini göstermektedir.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin yaklaşık %2'sinde ve çocukların %4 ila %8'inde gıda alerjisi vardır. Ayrıca gıdaya bağlı anafilaksi , ABD'de her yıl 30.000 acil servis ziyaretine, 2.000 hastaneye yatışa ve 150 ölüme yol açmaktadır.

Şu anda gıda alerjilerini önleyici bir tedavi mevcut değildir. Bu nedenle, reaksiyon riskini azaltmak için kişinin gıda alerjenlerine maruz kalmaktan kesinlikle kaçınması gerekir. Çeşitli bileşenler içeren gıdalarda alerjenlerin tespit edilmesi zor olabileceğinden bu durum bir zorluk teşkil edebilir.

Ancak yakın zamanda gıda alerjisi reaksiyonlarını önleyecek yeni bir ilaç mevcut olabilir.

Çok aşamalı klinik araştırmanın (Gıda Alerjisi Olan Çocuklarda ve Yetişkinlerde Çoklu Alerjen OIT'ye Monoterapi ve Yardımcı Tedavi Olarak Omalizumab olarak Omalizumab) ön sonuçları, laboratuvar yapımı antikor olan omalizumab'ın, gıda alerjisi olan çocuklarda ve yetişkinlerde gıdalara karşı alerjik reaksiyon olasılığını azalttığını göstermektedir. genç katılımcılar .

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) tarafından finanse edilen deneye, yaşları 1 ila 17 arasında değişen çocuklar ve gençler ile 18 ila 55 yaşları arasındaki üç yetişkin katıldı. Tüm katılımcıların yer fıstığına ve en az iki başka yiyeceğe alerjisi olduğu doğrulandı.

Yargılamanın ilk aşamasında,Omalizumab enjeksiyonu alan katılımcılar alerjik reaksiyon yaşamadan daha fazla miktarda yer fıstığı, yumurta, süt ve kaju tüketebildiler . Plasebo enjeksiyonu verilen deneme katılımcıları bu koruyucu etkiyi yaşamadı.

Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin (NIH) bir haber bültenine göre , bulgular hakkında daha ayrıntılı bilgi, klinik deneme sonuçları hakemli bir dergide yayınlandığında ortaya çıkacak.

Potansiyel yeni gıda alerjisi ilacı olan omalizumab nedir?

Xolair olarak bilinen biyolojik bir ilaç olan Omalizumab, 12 yaş ve üzeri çocuklarda ve ergenlerde inatçı astım ve kronik kurdeşen tedavisinde kullanılmak üzere 2003 yılında FDA tarafından onaylandı. İnsan immünoglobulin E'ye (IgE) seçici olarak bağlanan, rekombinant DNA'dan türetilmiş hümanize IgG1κ monoklonal antikordur.

Astım ve kurdeşen tedavisinde etkili olduğu gösterilse de,ilaç kanser, kan damarı iltihabı ve kalp sorunları gibi ciddi yan etkilere neden olabilir.

Üstelik ilacın fiyat etiketi de yüksek. NBC , Xolair'in astım için aylık maliyetinin yaklaşık 3.663 dolar olduğunu ve insanların genellikle yaklaşık on ay boyunca kullandığını bildiriyor.

Omalizumab üreticisi Genentech yakın zamanda FDA'nın, klinik deneyin ümit verici sonuçlarına dayanarak ilacın gıda alerjisi tedavisi onayına bir adım daha yaklaşarak ilacın öncelikli incelemesine verildiğini duyurdu.

Genentech'in baş sağlık görevlisi ve Küresel Ürün Geliştirme başkanı Levi Garraway, MD, Ph.D., bir basın açıklamasında şunları söyledi: "Gıda alerjilerinden kaynaklanan önemli ve artan sağlık yüküne rağmen, tedavideki ilerlemeler sınırlı olmuştur. FDA'nın Öncelikli İncelemesi atama, bu hastalar için karşılanmayan ihtiyacı kabul ediyor ve Xolair'i ABD'de gıda alerjisi ile yaşayan mümkün olduğunca çok insana sunmayı umuyoruz."

Genentech, Xolair'in geliştirilmesi ve ortak tanıtımında Novartis Pharmaceuticals Corporation ile birlikte çalışıyor.