Çukobirlik'e tepkiler dinmiyor! 

TAKİP ET

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Eski Başkanı Abdullah Melik, pamuk fiyatlarını açıklayan Çukobirlik'e sert bir şekilde tepki gösterdi.

ŞANLIURFA- Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Eski Başkanı Abdullah Melik, pamuk fiyatlarını açıklayan Çukobirlik'e sert bir şekilde tepki gösterdi.

Pamuk hasat sezonunun başlamasıyla birlikte gözler açıklanacak olan pamuk fiyatlarına çevrildi. Pamuk üreticileri, Çukobirlik'ten fiyatları dört gözle beklerken tam bir hayal kırıklığı yaşadı.

Kütlü pamuk fiyatını 18.5 TL olarak açıklayan ve sözde çiftçi örgütü Çukobirlik tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı.

Sosyal medya üzerinden eleştirilerin hedefi olan Çukobirlik'e bir tepki de Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesi Eski Başkanı Abdullah Melik'ten geldi.

Çukobirlik'in hükümet adına borazanlık yaptığını söyleyen Abdullah Melik, "Çiftçi örgütü olan Çukobirlik hükümet adına borazanlık yapıyor, gecen yıl pamuk fiyatını 21 ₺ olarak açıklamıştı Türkiye’deki artan maliyetlerden haberi olmadığından çiftçinin üreticinin bir yıllık emeğini boşa sayarak bu yıl pamuk fiyatını  42 randımanı 18.5 ₺ olarak açıklamış. Bu çiftçilerin, üreticilerin akıllarıyla alay etmektir. STK’ların yapmış olduğu maliyet analiz raporlarına göre 1 kğ kütlü 40 randıman pamuğun fiyatı en az 25 TL , 32 TL  arasında olmalıdır. Şayet çok isteniyorsa arazilerimizi Katar’a satabiliriz."dedi.
 

şanlıurfa pamuk tarım çiftçi