Cumhurbaşkanı Adayı Yaşar Aydın, hükümete Suriyeliler üzerinden yüklendi

TAKİP ET

Gençlik Vizyonu Derneği'nin daveti üzerine Şanlıurfa'ya  gelen Onur İttifakı lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Yaşar Aydın, gazeteciler ile bir araya gelerek sorularını cevapladı.

ŞANLIURFA - Gençlik Vizyonu Derneği’nin daveti üzerine Şanlıurfa’ya  gelen Onur İttifakı lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Yaşar Aydın, gazeteciler ile bir araya gelerek sorularını cevapladı. Düzenlenen programa Gençlik Vizyonu Derneği Başkanı Mustafa Pakır, Temiz Toplum Federasyonu Genel Başkanı Mahmut Demir, Gazeteci Mehmet Emin Kuş ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Burada bir konuşa yapan Genel Başkan Yaşar Aydın, Onur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirtti. Genel Başkan şunları söyledi:

“Onur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıyım. Bir dönem Demokrat Parti’de genel başkanlık yaptım. Demokrat Parti genel başkanlık görevine davet üzere gittim. Benim Demokrat Parti ile ilgili bir geçmişim yok. Nizam-ı Alem Ocakları’nın kurucularındanım. Hakyol Vakfı’nın gençlik kollarında bulundum. 12 yıldan beridir Türkiye’yi karış karış geziyorum. 1993 yılında oluşturduğumuz Onur Hareketi, Onur İttifakı’na dönüşmüş durumda.”

İktidar ve muhalefeti sert bir dille eleştiren Yaşar Aydın, Suriyeliler üzerinden de eleştirilerde bulundu. Suriyelilerin göçünün bir plan olduğuna dikkat çeken Yaşar Aydın, “Bu ülkeni kurucuları olan Türkler ve Kürtlerin nüfus olarak azınlığa düşürülme hamlesini görüyorum. Biliyorum, tezgahın farkındayım. Çok büyük bir tezgah var. 

Ama ben buna fırsat vermem. Herkes izin verse benim tepkim bu masada oturur gibi olmaz. Çankrı’nın Çerkes ilçesinde Sudan’dan neden adam getirilip yerleştirildiğini biliyorum. Şanlıurfa'nın  Birecik ilçesinde Suriyelilerin ne işi var?. Birisinin bana mantıklı bir açıklama yapması gerekiyor. Şimdi nüfus yorumları yapılıyor. Türkiye’de 15-20 yıl sonra Suriye, Irak, Afganistan ve oradan buradan gelenlerle Kürtlerin ve Türklerin nüfusu azınlığa düşürülüyor. Bu iş başka bir işe dönüştü.” dedi.

YAŞAR AYDIN KİMDİR?

 

“1972 doğumlu Yaşar Aydın 13 yaşından beri siyasetin içerisinde olan bir isim olarak öne çıkıyor. 1993 yılında kurulan Onur Hareketi’nin lideri olan Yaşar Aydın 2004-2005 yıllarında Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevini üstlendi.  

Annesi Hakkari, babası Gümüşhane doğumlu olan Yaşar Aydın evli ve 3 çocuk babası. Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Ölçme Değerlendirme bölümünden mezun olan Yaşar Aydın'ın özel ilgi alanları ise tarih ve coğrafya olarak öne çıkıyor."

onur hareketi yasar aydin yasar aydin urfada