Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Ödemeler bugün başlıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelemelerde bulunmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelemelerde bulunmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesini ziyaret etti.

İncelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dertlere ve sıkıntılara ortak olmak için Cumhur İttifakı olarak Afşin’de olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Afşin’de deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için yoğun gayret gösteriyoruz” dedi.

Depremde vefat eden vatandaşların yakınlarına da, acil ihtiyaçları için 100 bin lira verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10’ar bin lira ödeme yapıyoruz. Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için de yoğun gayret gösteriyoruz” dedi.

Yakınını, evini, eşyasını depremde kaybeden vatandaşların maddi külfetlerini hafifletecek adımlar da attıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, evleri kullanılamaz hâle geldiği için kiraya çıkacak depremzedelere 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yaptıklarını, evini taşıyacak depremzedelere 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibariyle ödemeye başlayacaklarını duyurdu.

 

 

deprem cumhurbaskani erdogan depremzede