Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Seçim tarihi öne çekilecek mi? 

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun zamandır gündemde yer alan erken seçim iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun zamandır gündemde yer alan erken seçim iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nın ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Erken seçim iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’ 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye cumhurbaşkanını belirlemek için en geç 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimdir. 2023 Türkiye genel seçimleri ile aynı gün yapılacaktır.’’ İfadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle devam etti:

‘’Sular durulmadan olmaz. Kamuoyunda ne görüşülür ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize gelir. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz.

2023 Türkiye genel seçimleri ne zaman?

2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye cumhurbaşkanını belirlemek için en geç 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimdir. 2023 Türkiye genel seçimleri ile aynı gün yapılacaktır.

Yerel yönetim seçimleri ne zaman?

Yerel seçimler her beş senede bir gerçekleştiriliyor. Son seçim 31 Mart 2019'da yapılmıştı. Bir sonraki yerel yönetim seçim tarihi ise 31 Mart Pazar 2024 olacak.
Bir sonraki belediye ve muhtarlık seçimleri ise 31 Mart 2024'te yapılacak.’’ 
 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan seçim siyaset ak parti TBMM