Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün dünya çok ciddi krizlerle boğuşuyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 'Bütün dünya çok ciddi krizlerle boğuşuyor.' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı Trakya’da herhangi bir derneğin veya okulun adında Türk ifadesinin geçmesinin rahatsızlık duyan Yunanistan’a, Başbakan’ına, Cumhurbaşkanı’na hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika’dan, Avrupa’dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız, başka bir işe yaramaz” uyarısında bulundu.

Preveze Deniz Zaferi’nin 484’üncü seneidevriyesinde Kaptanıderya Barbaros Hayrettin Paşa başta olmak üzere, tüm kahramanları rahmetle tazimle yâd ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mavi Vatan’da ve dünyanın farklı bölgelerinde fedakârca görev yapan Deniz Kuvvetlerinin tüm mensuplarını tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabb’im bizi, kahraman ecdadımızın ve aziz şehitlerimizin yolundan ayırmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın sancılı günler yaşadığına işaret ederek şöyle devam etti: “Sadece bölgemiz değil bütün dünya terörden çatışmalara, gıdadan kuraklığa, yükselen İslam ve yabancı düşmanlığından, iklim değişikliğine kadar çok ciddi krizlerle boğuşuyor. Nereye baksak, yüzümüzü nereye çevirsek adeta bir ateş çemberiyle karşılaşıyoruz. Salgının sağlıkla ilgili boyutu geride kalırken, küresel ekonomide yol açtığı tahribat giderek daha fazla gün yüzüne çıkıyor. Daha salgının ekonomik bilançosu tam ortaya çıkmadan, Rusya-Ukrayna kriziyle her şey daha girift bir hâl almıştır. Nitekim Amerika’dan Avrupa’ya pek çok ülke, son 40-50 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu ülkelerde yaşayan herkes, yüzde 8-9 oranında açıklanan rakamlarla gerçek enflasyon oranları arasındaki devasa farkı gayet iyi biliyor.”