Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan seçim açıklaması

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda seçim ile ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda seçim ile ilgili konuştu.

Burada 2023 yılında yapılması planlanan seçime ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

"Ülkemize ve şehirlerimize kazandırdığımız nice yatırımın mutluluğunu birlikte yaşadık. İnsanlarımızdan aldığımız nice duanın, içimize verdiği huzurla birlikte şahit olduk. Nice badireleri birlikte aştık. Farklı görünümler altında gerçekleştirilen nice saldırılara birlikte göğüs gerdik. Şeytanın bile aklına gelmeyecek yollarla önümüze kurulan nice tuzakları birlikte bozduk.

Sıfatlar, görevler, makamlar gelir geçer ama işte bu gurur verici yaşanmışlıklar, hakikatler daima bizimle kalır. AK Parti, belediye hizmetleri ile kendini milletimize ispatlamış, inançlı ve azimli bir kadronun Türkiye'nin yönetimine talip olmasıyla ortaya çıkmıştır.

Önce şehirlerimizi değiştirdik, geliştirdik ardından da 81 vilayeti ve bugün 85 milyonu aşan vatandaşıyla tüm ülkede tarihi bir dönüşümü yaşattık. AK Partinin demokrasi ve kalkınma devrimi Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımıdır. Geçmişte rahmetli Menderes ve Özal'ın başlattığı reformları çok daha fazlasıyla hayata geçirmek bize nasip oldu.

Bu seçimler, Anadolu irfanının bir göstergesi olarak siyasi tarihimizdeki yerini almıştır. Bu seçimde muhalefet partilerinin tamamı 146 oyda kalırken AK Parti ve Cumhur İttifakı ise 995 oya karşılık gelen yüzde 87'lik bir oranla seçimi açık ara kazanmıştır.

Buradan Dodurgalı kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Elbette sınırlı seçim sonucu tek başına ölçü değildir. Ama ortada fikir verecek bir tablo bulunduğu gerçektir. Şayet bu seçimde farklı bir sonuç çıksa ortalığı birbirine katacak olanların AK Parti ve Cumhur İttifakı kazandığında nasıl sus pus olduklarını, nasıl başlarını kuma gömdüklerini herhalde sizler de görüyorsunuz.

Maalesef ülkemizde pek çok konuda olduğu gibi siyasi değerlendirmeler hususunda akıl ve vicdan bir kenara bırakılmış, ideolojik saplantılar, kör husumetler, sanal kabuller ön plana çıkmıştır. Ülkenin ve milletin kazanımlarından sırf bize ve partimize fayda getireceği için üzüntü duyan buna karşılık ülkemizin ve milletimizin yaşadığı her sıkıntıyı aynı gayeyle bir sevinçle karşılayan bir güruh peyda oldu.

Türkiye işgale uğrasa düşmanı çiçekle karşılayacak bu güruhu bir asır öncesindeki kibarca manda ve himaye taraftarlığı diye ifade edilen emperyalist uşaklığından tanıyoruz. İnşallah meydanı başkalarının çöpüne hayranlık duyup kendi ülkelerinin güzelliklerine öfkeyle saldıran bu emperyalist uşaklarına bırakmayacağız.

2023 seçimlerine dikkat çekti

2023 seçimleri bunların ötesinde bir anlama, öneme, hassasiyete sahiptir. Bu seçim kırgınlıkla, kırgınlıkla, nefsaniyetle hareket edilecek bir seçim değildir. Türkiye dünün Türkiye'si değildir, siyasi gücümüzle, diplomatik etkinliğimizle, ekonomik büyüklüğümüzle eser ve hizmet alt yapımızla çok ileri bir yerdeyiz. Daha açık bir ifadeyle artık kaybedecek çok şeyimiz var.

Eskiden kaybedeceğimiz tek hazinemiz vaktimizdi, ödediğimiz tek bedel sahip olmadığımız refah huzurumuzu engellemekti. Şimdi ise 2023'te yanlış bir tercih durumunda küresel yönetim ve ekonomi sisteminin en üst ligindeki yerimiz ile bu ligin lokomotifleri arasına girme fırsatını tehlikeye atmış olacağız. Bizim hakkı, hakikati, muhabbeti dile getirdiğimiz her yerde muhalefetin yalanlarıyla, çarpıtmalarıyla, hezeyanlarıyla insanları zehirlemeye çalışacağını unutmamalıyız.

Sizlerden hanenizden başlayarak oturduğunuz binada, sokakta, mahallede, iş yerinde, çarşıda, pazarda, otobüste, trende dost meclislerinde velhasıl her yerde doğrudan şahsımın temsilcisi olarak davamıza sahip çıkmanızı, kazanmadık gönül bırakmamanızı istiyorum"