Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıkılan binaları yeniden yapacağız

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depreminden etkilenen 10 il arasında yer alan Adıyaman'da değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde evleri yıkılan depremzedelere seslenerek, ''Tüm binaları yeniden yapacağız. Şehirlerinize sahip çıkın, asla terk etmeyin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depreminden etkilenen 10 il arasında yer alan Adıyaman’da değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde evleri yıkılan depremzedelere seslenerek, ‘’Tüm binaları yeniden yapacağız. Şehirlerinize sahip çıkın, asla terk etmeyin" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelemelerde bulunmak ve çalışmaları yerinde görmek üzere, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte gittiği Adıyaman’da basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 "Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava nedeniyle ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yaptığımızdan, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

‘’Şehrinize sahip çıkın, Asla yurdunuzu terk etmeyin’’

Diğer şehirlere giden vatandaşlarıma sesleniyorum; şehrinize sahip çıkın. Asla yurdunuzu terk etmeyin. Yenisini yapıp sizlere vereceğiz. Yıkılan her köy evi, ahırın yerine yenisini yapacağız. Zarar gören her fabrikayı, işletmeyi ayağa kaldıracağız. Her bir şehrimize daha canlı ekonomi, daha canlı turizm, daha canlı bir sosyal hayat. Daha canlı bir gelecek kurmakta kararlıyız. Sizden bir yıllık süre istiyorum.’’
 

adıyaman deprem depremzede cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan