Cumhurbaşkanı, Urfa'da yapılacak olan konutların temel atma törenine katıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11.02.2023'te Şanlıurfa ilinde yaptığı ziyaretin ardından, bugün deprem konutlarının temel atma törenini gerçekleştirmek ve hak sahiplerine anahtar teslimlerini yapmak üzere Şanlıurfa'yı ziyaret etti.

ŞANLIURFA- Recep Tayyip Erdoğan, 11.02.2023’te Şanlıurfa ilinde yaptığı ziyaretin ardından, bugün deprem konutlarının temel atma törenini gerçekleştirmek ve hak sahiplerine anahtar teslimlerini yapmak üzere Şanlıurfa'yı ziyaret etti. Vali Salih Ayhan ve il protokolü, Cumhurbaşkanını Şanlıurfa GAP Havaalanı’nda karşıladı. 

6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, mağduriyet yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını ivedilikle karşılayabilmek adına 11 ilde çalışmalara başlanmış, Birecik’te 534, Eyyübiye’de 363 konut olmak üzere, toplam 1.407.700.000,00 TL bütçeli 897 adet konutun temel atma töreni ile 659 konut ve 61 dükkânın anahtar teslim töreni, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti ile gerçekleştirildi.

Deprem konutları için gerçekleştirilen temel atma törenindeki konuşmasına halkı selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Hatır bilen, hal bilen, gönül bilen, vefa bilen, kıymet bilen Urfa'nın tüm ilçelerindeki, hanelerindeki kardeşlerime buradan selamlarımı gönderiyorum. Bu ne muhteşem bir katılım, havalimanından buraya ancak 1 saatte gelebildik.” dedi.

Törenin gerçekleştirildiği alanda kendisini bekleyen Şanlıurfalılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yarın gece idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Cuma günü kavuşacağımız Ramazan Bayramı’nın tüm milletimize, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini, huzura ve feraha vesile olmasını diliyorum. Burası, Hz. İbrahim'e ateşi gül bahçesi eyleyen şehirdir. Burası; nice mazlumlara, mağdurlara, nice gönül sultanlarına kucak açan, ekmeğini suyunu paylaşan şehirdir. Burası insanlığın tarihin derinliklerinde köklerini aradığını, medeniyetlerin özlerinin izini sürdüğü şehirdir. Biz bu şehri her bir ferdiyle, toprağının her karışıyla, onu bölgesinin cazibe merkezi yapan bereketiyle seviyoruz. Urfa sevincini de hüznünü de türküleriyle, gazelleriyle anlatan bir şehirdir.” dedi.

Halka hitaplarına, yaşalınan deprem sürecine ilişkin açıklamalarla devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz 6 Şubat'ta şiddetli depremlerle sarsıldı. Bu depremlerden etkilenen şehirlerden birisi de Şanlıurfa'ydı. Tespitlere göre Şanlıurfa’mızda 12 bin 728 binadaki 22 bin 464 bağımsız bölüm, bu depremde kullanılamaz hala geldi. Bölge genelinde ise bu rakamlar 311 bin binaya ulaşıyor. Deprem haberini alır almaz devleti ve milletiyle tüm imkanlarımızı bu bölgeye taşıdık. Şanlıurfa, depremin ardından bir de sel felaketiyle imtihan oldu. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Afetlerin yaralarını sarmak boynumuzun borcudur.” diyerek bu zorlu süreci tamamen sona erdirene dek, devletin ve halkın yanında olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ardından, davetlilerin ve Valimiz Salih Ayhan’ın sahneye teşrifiyle, hak sahiplerine anahtar teslimi gerçekleştirildi. 659 konut ve 61 dükkânı temsilen seçilen vatandaşlara, anahtarları teslim edildi. 

Anahtar tesliminin sonrasında, canlı bağlantı ile Birecik ve Eyyübiye ilçelerine bağlanıldı. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar için yapılacak olan afet konutlarının temeli, İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından yapılan duanın ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokol üyelerince atıldı. Temel atma töreni ile, tertip edilen programın sonuna gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Salih Ayhan ve tüm davetliler, vatandaşlarla birlikte yapılacak iftar programı için belirlenen alana geçti.

Depremden ve selden etkilenen aileler, şehit ve gazi dernekleri başkan ve üyeleri ile iş adamları, STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla Davet-i Farah’ta gerçekleştirilen iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşları selamlayarak yaşanılan deprem ve sel felaketleri için herkese geçmiş olsun dileklerini iletti. Gerçekleştirdiği konuşmada, yarın idrak edilecek Kadir Gecesi’ni ve halkın yaklaşan Ramazan bayramlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlara da Allah’tan rahmet diledi.

Şanlıurfa'da yaşayan bütün kesimleri kapsayacak şekilde tertip edilen iftarda vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşadığımız tüm sıkıntılar sona erene dek vatandaşlarımızın yanında olacağız" ifadelerini kullandı. 

 

 

Şanlıurfa Cumhurbaşkanı seçim siyaset deprem konut