Dağıtılmış işgücü ve insan bulutu, TECH'in durgunluğu yenenleri

TAKİP ET

Birçok şirket, 2023'ün başında belirsiz bir ekonomik ortam ile rekabetçi inovasyon için sürdürmeleri gereken kritik avantaj arasında çetin bir denge kurma eylemiyle karşı karşıya kalacak. Web3, blockchain, makine öğrenimi ve yapay zekadan gelen yeni teknolojiler, bu görevi daha zorlu hale getiren iş etiğini geliştirmeye devam ediyor.

Birçok şirket, 2023'ün başında belirsiz bir ekonomik ortam ile rekabetçi inovasyon için sürdürmeleri gereken kritik avantaj arasında çetin bir denge kurma eylemiyle karşı karşıya kalacak. Web3, blockchain, makine öğrenimi ve yapay zekadan gelen yeni teknolojiler, bu görevi daha zorlu hale getiren iş etiğini geliştirmeye devam ediyor.

Bir kurumsal yazılım geliştirme hizmetleri firması olan Gigster'ın ürün başkan yardımcısı Cory Hymel, teknoloji iş yerinde dağıtılmış iş modellerinin nasıl geliştiğini ilerletmeye yardımcı olan teknoloji trendlerini yakından takip ediyor. Gigster'ın tam olarak yönetilen yazılımı, işletmelere küresel ölçekte insan kaynaklı bulut odaklı yeniliği ortaya çıkarmak için bir yol sunar.

Kuruluşlardaki modası geçmiş hiyerarşik yapıları dengelemenin bir savunucusu olan Hymel, 2023'ün teknoloji endüstrisinde hızlı bir geçiş göreceğini tahmin ediyor. Demokratikleştirici güç seviyelerinin sıfırdan daha fazla benimsenmesini, devam eden pandemik rahatsızlıktan daha iyi kurtulmanın yolu olarak görüyor.

Bu düşünceye uygun olarak Gigster, yakın zamanda müşterilerinin karmaşık iş zorluklarıyla daha iyi yüzleşmelerine yardımcı olmak için hizmet tekliflerini genişletti. Risk azaltma fiyatlandırma modellerini ve talep üzerine ekip oluşturma yaklaşımını artırmak için bu yıl aşamalar halinde sekiz yeni teklif sunacak.

Hymel, TechNewsWorld'e "Yeni hizmetler, şirketlerin daha yüksek kalite ve hız seviyelerinde ilerlemesine yardımcı olma konusunda büyük bir fark yaratabilir" dedi.

Teknolojinin Demokratikleşmesi

Teknoloji demokratikleşmesi, geniş anlamda, teknolojiye erişimi daha fazla insan için daha erişilebilir hale getirme sürecidir. Yeni teknolojiler ve iyileştirilmiş kullanıcı deneyimleri, teknoloji endüstrisi dışındaki kişilerin ürün ve hizmetleri daha iyi kullanmasını sağlar.

Daha dar bir segment olan veri demokratikleştirme, bir kuruluş verileri tüm çalışanlar ve paydaşlar için erişilebilir hale getirdiğinde gerçekleşir. Bu yaklaşım, teknik altyapıları ne olursa olsun, kullanıcıları verilerle nasıl çalışacakları konusunda eğitmeyi içerir.

NICE Enlighten XO ile hızlı bir şekilde akıllı self servis oluşturun

Konsept, birkaç yıl önce yazılım geliştiricileri arasında ana akım haline geldi. Geleneksel yazılım geliştirme, tüm iş kollarında artan otomasyon ve yeni uygulamalar taleplerini karşılayamadığı için genişledi.

“Yazılım geliştirmeyi demokratikleştirmek, işletme ve alan profesyonellerinin yazılım geliştirme süreci boyunca aktif olarak dahil olmalarını sağlar. Prosedür, düşük kodlu bir araç veya platform aracılığıyla kod bölümlerini otomatikleştiriyor, bu da yalnızca sınırlı miktarda teknik yeteneğin gerekli olduğu anlamına geliyor," dedi Hymel TechNewsWorld'e.

Boşaltılmış Geliştirici Havuzu

Demokratik yazılım geliştiricileri, geliştirme sürecine aktif olarak katılmak için iş alanı uzmanlarıyla iletişim kurar. Bu işbirliği, büyük kod bölümlerini otomatikleştiren bir yaklaşım kullanılarak desteklenir. Sonuç olarak basit: daha az teknik uzmanlık gereklidir.

Hymel, bu demokratikleşme talebinin ana itici güçlerinden birinin mevcut uzman geliştirici yeteneği eksikliği olduğunu belirtti. Nitelikli kod yazarlarının eksikliği, kuruluşların yazılım demokratikleştirme prosedürlerini benimsemesine neden oldu.

Bunu yapan işletmeler, kullanılabilirliği artıran ve pratik uygulamaların kapsamını genişleten süreçleri basitleştirebilir. Bu düşük kodlu prosedürler, firmaların yazılım geliştirme teknik sorunlarını verimli bir şekilde ele almalarını sağlar.

Ayrıca, gelir artışını artırmak veya rekabet avantajı sağlamak için daha fazla BT tabanlı uygulama sunmalarına yardımcı olur. Ek olarak, pazar taleplerine ve değişikliklerine yanıt vermede daha çevik hale gelirler.

İnsan Bulutunu Bağlama

Gigster Ürün Başkan Yardımcısı Cory Hymel Cory Hymel, Gigster Ürün Başkan Yardımcısı

Demokratikleşen yazılım, gelişen bir insan bulutuna bağlanma kavramına bağlanır. Konsept, farklı çalışanlar için bir üretkenlik labirenti oluşturan tüm çevrimiçi platformlarla karşılıklı bağlantı öngörüyor.

Hymel, "Çoğu geliştirici, yazılım mühendislerini buluta taşırken, monolitik uygulamalar çağının sonunu büyük olasılıkla göreceğiz" dedi.

Yazılım geliştirmeyi demokratikleştiren insan bulutu aracılığıyla dağınık bir uygulama ortamı oluşturmanın, birden çok iş parçacığı ve paralel işlemlerle seri işleme ihtiyacının yerini aldığını sözlerine ekledi. Sonuç, daha fazla ölçeklenebilirlik sağlar ve işlem hızlarını artırır.

“İnsan bulutu platformları, esas olarak veri depolama için kullanılmaktan yazılım geliştiricinin araç kutusunun önemli bir parçasına geçiş yaptı. Bunları benimsemek, şirketlerin demokratikleştirilmiş yazılım geliştirmelerinin geliştirilmesi ve devreye alınmasının sürekli olarak entegre olmasını sağlar," diye açıkladı Hymel.

Bulut platformları, uzaktan çalışmayı kolaylaştırır ve geliştiricilerin ve şirketlerin, ilk denemede mükemmel bir program oluşturmak için beklemek yerine, geliştirme ve operasyonları iç içe geçirmelerini sağlar.

Birleşik İşbirliğinin İşe Yaraması

Dağıtılmış iş modelleri, uzak ekipler kavramının ötesine geçer. Genellikle fiziksel ofisler olmadan çalışan, farklı coğrafi konumlara dağılmış işçi ekiplerini içerirler.

Hymel'e göre fikir, işçilerin görevlerini farklı fiziksel konumlardan ve zaman dilimlerinden gerçekleştirmelerini içeriyor. Ekip üyeleri, birleşik işbirliği yoluyla ortak hedefleri kovalamanın temel felsefesi tarafından yönlendirilir.

"Fiziksel kısıtlamalar olmadığı için, dağıtılmış iş modeli, düzgün bir şekilde yönetilirse, daha fazla esneklik ve uyarlanabilirlik sağlar ve şirketleri çok daha büyük bir yetenek havuzuna açar" dedi.

Model, her ekip üyesi için beklentileri belirleyen açık iletişim yoluyla gelişir. Böylece herkes kendini meşgul hisseder ve aynı ortak hedef için çalışır.

İnovasyonu Hızlandırma Faktörü

Kuruluşlar sürekli olarak kaliteyi elde etmek, sürdürmek veya iyileştirmek için ürün geliştirmeyi hızlandırmanın yollarını ararlar. Hymel, zamana ve kaynaklara yaptıkları yatırımın her zaman anlamlı bir performans artışına yol açmadığını gözlemledi.

“Yeni nesil kurumsal uygulama geliştirme döngüleri, sürekli gelişen teknoloji dünyasında son derece kısa. Liderleri, dijital yeniliğe ulaşmak için yalnızca dahili olarak kullanılan yenilikçi araçlara güvenen şirketler daha uzun sürebilir ve daha fazla kaynak kullanabilir” dedi.

Şirketinin yaklaşımını diğer platformlardan ayıran şeyin ne olduğu sorulduğunda Hymel, Gigster'ın yönetilen yazılım geliştirme platformunun, ürün geliştirmeyi hızlandırmak ve daha fazla hız sağlamak için teknolojiyi ve dağıtılmış, küresel bir ekibi kullandığı yanıtını verdi. Firmanın uzmanları, en önemli etkiye sahip olacak ve kuruluşun kaynakları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilebilecek yenilikleri belirlemek için şirketlerle birlikte çalışır.

Artıları ve Eksileri Dengelemek

Dağıtılmış bir iş modelinin getirdiği en göze çarpan faydalardan ikisi, şirketlerin doğrudan ve dolaylı tasarrufları fark etmesine yardımcı olabilecek maliyet etkinliği ve çalışan verimliliğidir.

Dağıtılmış iş modeli, firmaların merkez ofis ayak izini azaltmasına veya operasyonel maliyetlerin daha düşük olduğu alanlarda uydu ofisler açmasına olanak tanırken, farklı saat dilimlerinde çalışanlara sahip olmak 24 saatlik bir iş akışını kolaylaştırır.

NICE Enlighten XO ile hızlı bir şekilde akıllı self servis oluşturun

"Kuruluşlar, BT ile ilgili maliyetleri azaltmanın yanı sıra, yetenekli yetenekleri geleneksel olarak rekabetçi ve pahalı konumlardan uzaklaştırabilir veya uygulamaları buluta taşıyarak talep üzerine uzmanları dahil edebilir" diye açıkladı.

Hymel'e göre, modelin en önemli zorluklarından bazıları siber saldırılar ve erişim kontrolü gibi işyeri tehditlerini içeriyor.

İşletmeler yoğun bir şekilde dış tehditlere odaklanmalı ve çalışanlarının bulunduğu yere göre değişen güvenlik, uyumluluk ve vergi yasalarına uymalıdır.

"Ayrıca, dağıtılmış ekipleri yönetmek, tüm kuruluşların ve yöneticilerin uygun donanıma sahip olmadığı benzersiz bir zorluktur" diye uyardı.

Teknoloji Durgunluğunu Yönetmek

Geleneksel olarak kurşun geçirmez bir itibara sahip olan teknoloji şirketleri, artık devam eden işe alım dondurma ve işten çıkarmalardan yararlanıyor. Bu durum, sürmekte olan bir küresel ekonomik kapanmanın eşiğinin acı gerçeğine işaret ediyor.

Sonuç olarak, Hymel'e göre, en uzun süre karlılığın tadını çıkaran teknoloji şirketleri, jeopolitik baskılarla ve artan maliyetlerle mücadele ediyor. Piyasalar büyümeden kara dönerken, teknoloji şirketlerinin değerlemeleri düşüyor, finansal kurumlar daha temkinli hale geliyor ve durgunluk kaçınılmaz görünüyor.

"Bu nedenle teknoloji şirketleri, krizden çıkmanın tek yolunun bu olduğuna inanarak işgücünü azaltıyor" dedi.

Tech-Smart Sistemlere Geçiş

Daha fazla durgunluk tuzağına düşmemek için Hymel, özellikle teknoloji şirketlerine hazırlıksız yakalanmaktan kaçınmak için kesinti etrafında dönmeye hazırlanmalarını tavsiye ediyor. Kuruluşlar, sonraki yükselişlerle gelişmeye hazırlanırken, ortaya çıkan yenilikleri deneyecek kadar esnek olmalıdır.

"Doğru teknolojiye ve hizmet tekliflerine yapılan stratejik yatırım, firmaların piyasa eski haline dönene kadar ayakta kalmasına yardımcı olabilir" tahmininde bulundu.

Geleneksel modus operandi'yi dijital sistemlere, araçlara ve yeteneklere yapılan yatırımla değiştirmek, iş akışlarının sürdürülmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, dağıtılmış veya uzak yetenekleri geliştirmek ve fintech ve lojistikte otomasyon için akıllı yazılım sistemlerini devreye sokmak, firmaların pazar değişikliklerinden kaynaklanan kesintileri önlemesine yardımcı olabilir.