DBP Eşgenel Başkanı Urfa'da konuştu

TAKİP ET

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Şanlıurfa'da konuştu.  Aydeniz konuşmasında 'Kimse Kürtler üzerinden bir hesap yapmasın' dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Şanlıurfa’da konuştu.  Aydeniz konuşmasında “Kimse Kürtler üzerinden bir hesap yapmasın” dedi. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Şanlurfa İl Örgütü’nün atamasını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Barosu Tahir Elçi Kongre Salonu’nda yapılan törene, Özgür Kadın Hareketi (TJA), DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan, Suruç eski Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Urfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “Dün Kürdistan doğasını korumak için birçok kurum Cudi’ye yürümek istedi. Ancak bir kez daha Kürtlere dönük düşman politikaları ile karşı karşıya kaldık. Bir kez daha doğayı talan edenler, doğa için yürümek isteyenlere saldırdı. DBP’nin örgütlülüğü kadınları katleden, topluma saldıranlara büyük bir cevaptır.” diye konuştu.  

“AKP-MHP iktidarı Kürt düşmanlığı ile ayakta kalmaya çalışıyor” diyen Aydeniz, şunları söyledi:

“Bugün sadece Türkiye’de değil, bütün Kürdistan’da bir topyekûn savaş var. Anadil, kadın, doğaya yaklaşımları yüz yıllık politikayı gözler önüne seriyor. Herkese her yere saldırıyorlar. 5 aydır Federe Kürdistan’da bir savaş var ancak bir adım dahi ilerleyemiyor. Kimyasal silahlar kullanılıyor, her türlü insan hakları ihlallerine başvuruyor ancak Kürt halkının iradesini kıramıyorlar. 

'KOBANİ'Yİ YİNE SAVUNACAĞIZ'

Kürtlerin iradesini kıramadıkları için saldırganlıklarını arttırıyorlar. Hiçbir şey elde edemedikleri için Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırıyorlar. Çünkü Rojava’da DAİŞ zihniyeti yenilgiye uğratıldı. DAİŞ’in intikamını almak için Kobanê’ye saldırıyorlar. Kürtler nerede olursa olsun kazanımlarının önüne geçmek istiyorlar. Kürtlerin bir kazanım elde etmesini istemiyorlar. Ancak Federe Kürdistan’da bir adım ilerlemedikleri gibi Rojava’da da ilerleyemeyecekler. Kobanê’yi 2014 yılında savunduğumuz gibi yine bir arada savunacağız.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Muhalefet sadece seçim döneminde Kürdistan’a geliyor. Anadil, Kürtlerin hakları için adım atmayanlar sadece oy istemek için geliyor ve çeteler ile görüşüyorlar. Çeteler ile görüşmeleri onların gerçek yüzünü gösteriyor. Sadece oy için Kürdistan’a gelmesinler. Kürt halkı hem muhalefeti hem iktidarı çok iyi tanıyor. Buna karşıda her zaman örgütlüğünü artırıyor. Herkes Kürdistan gerçeğini iyi tanısın ve ona göre adımını atsın. Kümse Kürtler üzerinden bir hesap yapmasın. Kürt halkı örgülü bir halk bunun için iktidar, muhalefet en çokta devlet bu gerçeği bilmeli.

EMİNE ŞENYAŞAR'I İŞARET ETTİ

Cezaevlerinden tutuklulara bir işkence var. Cezaevleri bir işkence evine dönüşmüş şekilde. ATK iktidarın suçlarının altına imza atarak işlenen suçlara ortak oluyor. Cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlallerine karşı sesimizi yükseltmemiz lazım. Tutukluların sesini dışarıda yükseltmemiz gerek. Her yerde anneler adalet arayışında. Emine Şenyaşar herkes için Adalet Nöbeti’nde. Türkiye’ye adalet gelecekse, önce Emine Şenyaşar’ın talepleri karşılanmalı. Hem Emine annenin hem de cezaevinde bulunan çocukları için nöbette olan annelerin yanındayız.”

DBP Urfa İl Eşbaşkanlığı’na Hidayet Enmek ve Rabia Aslan atandı.