DEM Parti'de Osman Baydemir'li günlerin arayışı devam ediyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ikinci büyük parti konumunda olan DEM Parti'de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı için Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun ismi konuşulmaya başlandı. Gergerlioğlu ismi ile Osman Baydemir ile yakalanan rüzgarın yakalanabileceği şimdiden konuşulmaya başlandı.

Şanlıurfa’da ikinci büyük parti konumunda olan DEM Parti’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Eş Adayı için Kocaeli Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ismi konuşulmaya başlandı.

Yerel seçimler yaklaştıkça Şanlıurfa’da heyecan da artıyor. Siyasi partiler ve aday adayları da çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Her seçimde AK Parti ile ismini Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM) olarak değiştiren HDP, arasında kıyasıya geçen seçim yarışı bu seçimde de devam edeceğe benziyor.

AK Parti cephesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayının kim olacağı tartışılırken DEM Parti cephesinde de kulislere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı olarak Ömer Faruk Gergerlioğlu ismi bomba gibi düştü.

DEM Parti Urfa’da Gergerlioğlu ile başarı sağlayabilecek mi?

DEM Parti özellikle 2014'de yapılan yerel seçimlerde Osman Baydemir ismi ile büyük bir çıkış yaratmış, oylarını %120 arttırarak merkez ilçeleri ve Büyükşehir Belediyesini kazanamasa bile bu oy artışı ile birlikte birçok ilçe belediyesini kazanmıştı. Benzer bir isimle yine böyle bir başarı hikayesi yazmak isteyen DEM Parti, olası isimler üzerinde yoğun bir çalışma yürütmeye devam ediyor.

Çatı adayına kapılar kapatıldı mı?

Geçtiğimiz yerel seçimlerde aday çıkartmayıp çatı aday olarak Saadet Partisi adayı Sabahattin Cevheri'yi destekleyen, o zaman ki ismi HDP olan DEM Parti, bu dönem olası çatı adaya mesafeli duruyor.

DEM Parti’nin ‘Şanlıurfa özelinde ana muhalefet partisi biziz, iktidar partisine karşı muhalefet partililerin ortak aday çıkartmak gibi bir düşünceleri varsa çatı da zeminde DEM Partidir’ şeklindeki söylemleri sıklıkla dillendirdikleri biliniyor. 
Partililerin 2014 yerel seçimlerindeki başarıyı kazanmak için ismi en çok geçen isimler arasında, müteddeyin kimliği ile bölgenin hassasiyletlerine sahip ve aslen Urfalı olan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu ismi ön plana çıkıyor. 

Gergerlioğlu ismi ilçeleri nasıl etkileyecek?

Ömer Faruk Gergerlioğlu ismi şimdiden partili ve hatta partili olmayan vatandaşlar üzerinde heyecan yaratmış gibi duruyor. Gergerlioğlu ismi ile oluşacak sinerji ile geçen yerel seçimlerde küçük oy farklarıyla kaybedilen bir çok ilçenin DEM Parti adayları tarafından kazanılma ihtimalini güçlendiriyor. 

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Urfa’dan aday olup olmayacağı ile ilgili kendisine sorulan sorulara; "Urfa il örgütümüz ve halkımızın böyle bir talebi ve Genel Merkezimizin bu doğrultuda bir görevlendirmesi olursa memleketim Urfa'ya hizmet etmekten şeref duyarım" şeklinde cevap verdiği öğrenildi.
 

Ajans Balıklıgöl - Özel Haber

omer faruk gergerlioglu dem parti hdp urfa haberleri