DEM Parti Şanlıurfa Eş Başkanları belli oldu

TAKİP ET

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Şanlıurfa İl kongresini yaptı. Yapılan kongrede İl Eşbaşkanlığı görevine Bekir Karakeçili ve Sema Aişeoğlu seçildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Şanlıurfa İl kongresini yaptı. Yapılan kongrede İl Eşbaşkanlığı görevine Bekir Karakeçili ve Sema Aişeoğlu seçildi.

DEM Parti Şanlıurfa İl Örgütü'nün 1'inci Olağan Kongresi yapıldı. Yapılan kongrede DEM Parti Şanlıurfa İl Eşbaşkanlığına Sema Aişeoğlu ve Bekir Karakeçili seçildi.

Kongrede konuşan Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt, "Kurdistan'da katliam yapanlar şunu iyi bilsinler ki; davamız haklıdır meşrudur, mücadelemiz en dinç şekilde devam edecek. Sizden öncekiler de aynısını yaptı ama Kürtlerin iradesi çeliktendir, dimdiktir, ayaktadır" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa İl Örgütü, 1'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Merkez Haliliye ilçesinde bulunan salonda yapılan kongreye, kent milletvekillerinin yanı sıra, Urfa Barış Anneleri Meclisi, Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri ve çok sayıda kişi katıldı.  

Kongrede ilk olarak konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (PM) üyesi İzzet Karadağ, Şanlıurfa’nın tarihsel önemine değinerek "Büyük bir sorumluluğumuz var. Barış mücadelesinin doğduğu, büyüdüğü yer burasıdır" dedi. 

Ardından söz alan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, "Yılmadık, yıkılmadık zulme karşı dimdik ataktayız. Kürt halkı 100 yıldır direniyor. Biz onlara buradan cevap veriyoruz ve 100 bin yıl da geçse bu direnişi bitiremeyeceksiniz. Kürt halkı vardır var olamaya devam edecektir” dedi. 

Şeyh Said, Seyit Rıza, Leyla Qasim ve Qazi Mihemmed’in Kürt tarihinde önemli siyasi aktörler olduğuna değinen Dilan Kunt Ayan, şunları söyledi:

“Kurdistan sokaklarında katliam yapanlar şunu çok iyi bilsinler ki; davamız haklıdır meşrudur. Mücadelemiz en dinç şekilde devam edecek. Kürtleri, Kürtlerin dilini kültürünü tanıyacaksınız. Sizden öncekiler de aynısını yaptı ama bizim irademiz çeliktendir, dimdiktir, ayaktadır.

34 aydır Sayın Öcalan’ın sesini kesmeye çalışıyorlar. Toplumsal barışın tesisi için tecridin bir an önce kırılması gerekiyor. Buradan bir kez daha söylüyoruz, zindanlarda başlatılan bu mücadeleyi alanlarda biz devam ettireceğiz.”
 
Yeni İl EşbaşkanlarI Belli Oldu
 
DEM Parti Şanlıurfa İl Eş Başkanlığına Sema Aişeoğlu ve Bekir Karakeçili seçildi. Eşbaşkanlar halkı selamlayarak, mücadeleyi büyütme sözü verdi.

Şanlıurfa siyaset dem parti olaganustu kongre