Deprem bölgelerinde 250 binin üzerinde e-haciz kaldırılacak

TAKİP ET

SGK'dan deprem bölgelerine yönelik ayrıcalıklar geldi. Deprem bölgesinde sosyal güvenlik borçları sebebi ile icra dosyası açılmayacak, 250 binin üzerinde e-haciz kaldırılacak.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin etkilediği illerde yaralar sarılmaya devam ediliyor. Yaşanan deprem sonrası SGK’dan da bir adım geldi.

SGK, depremzedelere aylık ve ödeneklerde bir dizi kolaylıklar sağlanmaya başlandı. Alınan kararlara göre çalışma gücünü kaybedenler, işyeri kapananlar, yakınlarını kaybedenlere "malulen emeklilik, ölüm aylığı" bağlanacak, çalışanlar için ise maaş desteği verileceği öğrenildi.

Emzirme ve iş göremezlik ödeneklerinde il müdürlükleri adına onaya gerek kalmadan ödemelerin kolaylıkla yapılacağı öğrenildi. Depremden önce vadesi geçen genel sağlık sigortası prim borçlarına gecikme cezası uygulanmayacağı açıklandı.

Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre; prim borcu sebebi ile sağlık hizmetlerinde bir kesinti olmayacak. Deprem bölgesinde sosyal güvenlik borçları sebebi ile icra dosyası açılmayacak, 250 binin üzerinde e-haciz kaldırılacak.

SGK'dan borcu yoktur belgesi talep eden işverenlerin erteleme kapsamına giren illerde bulunan işyerlerinden kaynaklı borçları 6 Şubat ile 31 Ağustos arasında borç olarak gösterilmeyecek.

Araç hacizlerinin yakalamaları da bu kapsamda kaldırılacak. On il ile sınırlı olmak kaydıyla 24 aya kadar tecil faizi alınmaksızın taksitlendirme işlemi yapılabilecek. Herhangi bir menkul ya da taşınmaz satış işlemi yapılmayacak.
 

haciz deprem sgk deprem haberleri