Deprem bölgelerindeki öğrencileri ilgilendiren karar

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden en çok etkilenen kesimlerden biri de şehir dışında ve deprem bölgelerinde okuyan öğrenciler oldu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden en çok etkilenen kesimlerden biri de şehir dışında ve deprem bölgelerinde okuyan öğrenciler oldu.  Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde ikamet eden adaylara ek kontenjanla ilgili aldığı karar hakkında duyuru yaptı.

Depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşmesi için imkan tanıdı. Genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Adana’da katıldığı mitingde yaptığı açıklamada,  “Deprem illerimizdeki lise öğrencilerimize, kendi illerindeki devlet üniversitelerine yerleşirken genel yerleştirme dışında yüzde 25 ilave kontenjan ayırıyoruz. 21 bin 560 öğrencimizin yararlanabileceği bu düzenlememiz gençlerimize hayırlı olsun.” ifadelerine yer vermişti.