Deprem konutlarında son durum! 5 binin üzerinde konut yapılacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, ağır hasarlı binaların Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde yapılan deprem konutlarının kasım ayında başlayacağını açıkladı.

ŞANLIURFA- Valisi Salih Ayhan, ağır hasarlı binaların Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde yapılan deprem konutlarının kasım ayında başlayacağını açıkladı. 

Vali Ayhan, “Devletimiz tarafından Eyyübiye ve Birecik ilçemizde deprem konutları inşaatları başladı. İnşallah kasım ayına kadar bunlar bitirilmiş olacak. Yaklaşık 5 binin üzerinde deprem konutu inşaatı yapılmaktadır. Yine bununla beraber 3 bine yakın köy konutu planlaması var ve şu anda 917 adetinin ihalesi gerçekleşti. İnşallah haftaya da Hilvan ilçemizdeki bazı köylerde temel atmalar gerçekleştireceğiz." Dedi 

Önümüzdeki 3 ay içerisinde il genelinde ağır hasarlı tüm binaların, konutların ve metruk yapıların enkazlarının tamamen kaldırılacağını söyleyen Vali Ayhan, Eyyübiye ve Birecik ilçelerinde yapılan deprem konutlarının kasım ayına tamamlanacağını ifade etti.

Vali Salih Ayhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Devletimiz tarafından Eyyübiye ve Birecik ilçemizde deprem konutları inşaatları başladı. İnşallah kasım ayına kadar bunlar bitirilmiş olacak. Yaklaşık 5 binin üzerinde deprem konutu inşaatı yapılmaktadır. Yine bununla beraber 3 bine yakın köy konutu planlaması var ve şu anda 917 adetinin ihalesi gerçekleşti. İnşallah haftaya da Hilvan ilçemizdeki bazı köylerde temel atmalar gerçekleştireceğiz.

Yani depremin yaralarını sarıyoruz, hep birlikte sarıyoruz. Tüm binaların durumları gözden geçirilerek gerekli ödemeler yapıldı, can suyu ödemeleri yapıldı, taşınma ödemeleri yapıldı, eşya yardımları yapıldı ve bununla birlikte de ağır hasarlı binaların enkazları kaldırıyor ve buna paralel olarak deprem konutları ve köy konutların da yapım süreci devam ediyor. 

Bugün de Haliliye ilçemizdeki bir binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceledik, bir ekip 2 günde bir binayı kaldırarak süreçlerini hızlı bir şekilde yürütüyorlar. Ben, emeği geçenlere ve vatandaşlarımıza sabırlarından dolayı teşekkürediyorum.” 

 

Şanlıurfa deprem konut