Depremde hasar alan Korukent sitesi ölüme davetiye çıkarıyor

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkez'le yaşanan yıkıcı depremlerden doğrudan etkilenen Şanlıurfa'da hasar alan binalar yıkılmayı bekliyor.

Kahramanmaraş merkez'le yaşanan yıkıcı depremlerden doğrudan etkilenen Şanlıurfa'da hasar alan binalar yıkılmayı bekliyor. Yıkılmayan binalarda güvenlik önlemlerinin alınmaması hem tehlikeye hem de vatandaşın tepkisine  neden oluyor.

Depremden en çok etkilenen ilçelerin başında gelen merkez Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesi'nde bulunan Korukent Sitesi de en çok ağır hasar alan bölgelerden oldu.  Site içerisinde yer alan binaların hemen hepsi ağır hasar alması nedeniyle boşaltıldı.

Boşaltılan binaların yıkım çalışmalarının başlamaması ve güvenlik önlemlerinin alınmaması tehlikenin büyümesine neden oluyor. Özellikle çocukların oyun alanına dönen bina önlerinde herhangi bir önlemin alınmaması olası faciaya davetiye çıkarıyor. 

Söz konusu hasarlı binalar gece çökünce madde bağımlılarının uğrak mekanı haline geliyor. Bölgeye gelen madde bağımlıları binaların içerisinde madde kullanıyor.

Mahallede kötü görüntü oluşturan ve hayalet bir şehri andıran binaların durumu vatandaşları tedirgin ediyor. Mahalle sakinleri binaların bir an önce yıkılıp yaşam alanlarının güvenli hale getirilmesini istiyor.

korukent sitesi pasabagi deprem hasar tespit