Depremin 215'inci gününde enkaz altında ceset bulundu 

TAKİP ET

Depremin 215'inci gününde Hatay'ın Antakya ilçesinde temel atmak için yapılan kazı çalışması sırasında enkaz altında bir ceset bulundu.

Depremin 215’inci gününde Hatay’ın Antakya ilçesinde temel atmak için yapılan kazı çalışması sırasında enkaz altında bir ceset bulundu.

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat 2023’te yaşanan depremde binlerce insan enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yaşanan depremin üzerinden 215 gün geçti. 11 ilde yaşanan depremin ardınan yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen 11 ilden birisi olan Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde Depremin 215’inci gününde yapılan çalışmalar sırasında enkaz altında bir ceset bulundu. 

Edinilen bilgiye göre, Antakya Atatürk Caddesi'ndeki iş hanı ve çok katlı otoparkın bulunduğu arazide temel atmak için yapılan kazı çalışması sırasında enkaz altında cinsiyeti ve kimliği belirsiz şahsa ait ceset bulundu. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından ceset Hatay Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Kimliği ve cinsiyeti belirsiz ceset’in kime ait olduğu DNA testinin ardından kesinlik kazanacağı öğrenildi.


 

hatay antakya ceset ankaz deprem