Depremzedelere yapılan kira yardımının 3. taksiti ne zaman ödenecek?

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden doğrudan etkilenen ve aralarında  Şanlıurfa'nın da bulunduğu 11 ildeki 330 bin haneye yapılacak olan kira yardımına ilişkin konuştu. Yerlikaya,  kira yardımının 3. Taksitinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden doğrudan etkilenen ve aralarında  Şanlıurfa’nın da bulunduğu 11 ildeki 330 bin haneye yapılacak olan kira yardımına ilişkin konuştu. Yerlikaya,  kira yardımının 3. Taksidinin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını söyledi.

Malatya'da geçici konteyner kent ve çarşılarını ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda düzenlenen Afet Koordinasyon Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

Depremden etkilenen illerin afet öncesinden de iyi hale getirilmesi için çabaladıklarının söyleyen Bakan Yerlikaya şunları dile getirdi:

"Bunların ilk 2 ayını ödedik. Türkiye genelinde 330 bin, Malatya'mızda 45 bin 700 hane kira yardımı alıyor. Onların üçüncü taksitlerinin tümünü bayramdan önce ödeyeceğiz. Hava sıcaklığından dolayı Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman'da başlattığımız konteynerlere klima takma çalışmalarını, inşallah Malatya'mızda da süratle yapacağız.”
 

deprem deprem bolgesi depren kira yardimi urfa deprem