Dere ıslahı için alınan kredi 'Talibana gönderildi' iddiasına yalanlama

TAKİP ET

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından Dezenformasyon Bülteni yayımlandı. Yayımlanan bültende Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Dere Islahı İçin Japonya'dan Aldığı Krediyi Taliban'a Gönderdi' İddiası yalanlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından Dezenformasyon Bülteni yayımlandı. Yayımlanan bültende Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Dere Islahı İçin Japonya’dan Aldığı Krediyi Taliban’a Gönderdi” iddiası yalanlandı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi dere ıslahı için Japonya’dan aldığı krediyi Taliban’a göndermiş.” iddiası doğru değildir. Sözleriyle yalanlanan iddialar hakkında bültende şu ifadelere yer verildi:

“Öncelikle, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arasında dere ıslahı için değil, toplu taşıma araçlarının yenilenmesi için kredi anlaşması yapılmıştır. Anlaşma kapsamında, 7 yıl geri ödemesiz 25 yıllık 0.95 faizle 3 milyar 500 bin Japon Yeni kredi alınmış, bu kredi tutarıyla 145 adet muhtelif kapasitede otobüs alımı yapılarak hizmete sunulmuştur. Ayrıca 16 adet muhtelif kapasitede üst yapılı itfaiye aracı alımı için ihale gerçekleştirilmiştir. 

Japonya’dan gelen kredinin Taliban’a gönderildiği iddiası da tamamen asılsızdır. Kredi kullanımından bağımsız olarak, Belediye Meclisi Afganistan’daki sivillere insani yardım yapılması için yetki vermiş, ancak bu yetki uygulanmamıştır"

DEZENFORMASYON BÜLTENİ İÇİN TIKLAYINIZ