Diplomasını yırtan hekim Baraj: Bununla gurur duyuyorum

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çalıştığı özel bir sağlık merkezinde hasta yakınları tarafından darp edilen Doktor Şehmus Baraj, diplomasını yırtarak istifa ettiğini açıkladı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde çalıştığı özel bir sağlık merkezinde hasta yakınları tarafından darp edilen Doktor Şehmus Baraj, diplomasını yırtarak istifa ettiğini açıkladı.

Darp edilen hekime destek amaçlı basın açıklaması yapan Şanlıurfa Şanlıurfa Tabip Odasının basın açıklamasında konuşan hekim Şehmus Baraj, süresiz grev yaptığını söyledi.

Diplomasını yırtarak görevi bıraktığını söyleyen hekim Şehmus Baraj, “Bu benim süresiz grevimin başlangıcıdır” diyerek şunları dile getirdi:

“Dün yaşadığım olayın psikolojik travmasını atlatmak benim için mümkün değil. Yaşadığım linçten ziyade ben dün adliye tarafından verilen karar sonrası çok büyük bir hüsrana uğradım ve bu ülkede hekimlik yapılamayacağını anlayıp hekimlik mesleğini bıraktığımı beyan ederek adliye önünde diplomamı yırttım. Bununla gurur duyuyorum.

Bakan Koca: Doktora saldıranların serbest kalmalarına itiraz edildi

Diplomam canımdan daha önemli değil. Bu benim süresiz grevimin başlangıcıdır.
sosyal medyada ya da bu şekilde basın toplantılarında konuşan arkadaşlarıma da tavsiyemdir. Süresiz grev cümlesini kullandığınızda bir aktiflik gösterin onu hayata geçirin. Gerekirse diplomanızı yırtın. Sözde kalmadığını insanlar anlamadığı sürece hiçbir karşılık alamıyoruz, alamayacağız da. Bu mesleği bu ülkede yapamayacağız hepinize tavsiyemdir”

Öte yandan doktora saldıran 3 kişi Sağlık Bakanlığının itirazı sonucu yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.

Saldırganlar serbest kalınca doktor istifa etti