Dördüncü ittifak kuruluyor! İşte yer alan partililer

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Demokratik Sol Parti, Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti'yle görüştüklerini ve yeni bir ittifak oluşturacaklarını açıkladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Demokratik Sol Parti, Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti'yle görüştüklerini ve yeni bir ittifak oluşturacaklarını açıkladı.

 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Ankaralı gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerle birlikte kahvaltı yapan İnce, ülkenin ana gündemi olan seçim ve ittifaklara yönelik açıklamalarda bulundu.

Dördüncü ittifağın kurulacağını duyuran Genel Başkan Muharrem İnce şunları söyledi:

"Şu anda görüştüğümüz partiler, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti ve Demokratik Sol Parti'dir. Onların iznini almadan bir şey söylemek istemiyorum ama konuşuyoruz ortak metinimizle ilgili. Mutabık olduğumuz pek çok alan var. Tartışmalı bir kaç alan var. Onları bir netleştirelim 6 Şubatla ilgili kesin bir tarihimiz yok.

Anayasal tartışma var. Altılı Masa'nın bu tartışmaya itiraz etmesi bizi memnun etti. Dün akşama kadar hiç konuştukları yoktu. Yeneceğiz diyorlardı ilk kez bu konuya değindiler. Türkiye şans devleti olamaz. Nasıl olsa yenilecek onu mağdur etmeyelim demek olmaz. Böyle siyaset olmaz. Önce anayasaya uygun mu değil mi bakacaksınız.

Altılı masaya sesleniyorum. Kimi aday yapacağınızı açıklayın, seçim sonrasına bırakmayın. 51 gün yetmiyor. Bunu yapan biri olarak söylüyorum. 13 vilayete gidemedim. Biz üyelerimizle adayımızı seçeceğiz. Altılı değil 26 masa kurun seçmen listelerini tarayalım. 62 milyon seçmeni inceleyelim, bu konuda masa kuralım. 200 bin sandığı nasıl sağlayacağımızı 26'lı masa kuralım, sandıkları kontrol altına alalım. YSK'dan daha iyi örgütlenmişler de şu da bu da hiç inanmıyorum buna"