DP'li İlay Aksoy: Göç Türkiye'nin önemli bir gerçeğidir

TAKİP ET

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı binasında basın açıklaması düzenleyen Genel Başka Yardımcısı İlay Aksoy, 'Göç konusu maalesef Türkiye'nin çok önemli bir gerçeğidir. 81 ilimizde etkiliyor. Ancak popülizmde değil çok somut ve yapıcı politikalarla ülkemizde on yıldır misafir ettiğimiz insanları güvenli bir şekilde tekrar ülkelerine göndermemiz gerekiyor' dedi.

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Şanlıurfa’ya geldi.

Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı binasında basın açıklaması düzenleyen Genel Başka Yardımcısı İlay Aksoy, “Göç konusu maalesef Türkiye’nin çok önemli bir gerçeğidir. 81 ilimizde etkiliyor. Ancak popülizmde değil çok somut ve yapıcı politikalarla ülkemizde on yıldır misafir ettiğimiz insanları güvenli bir şekilde tekrar ülkelerine göndermemiz gerekiyor” dedi.

Ülke gündemindeki en sıcak konuların başında gelen mülteci ve ekonomik sorunlara yönelik açıklamalar yapan Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy şunları söyledi:

“Özellikle ülkemizin bulunduğu ekonomik kriz ile birlikte ciddi bir göç sorunu var. Ekonomik olarak, demografik olarak ilimiz çok sıkıntılar içerisinde. Halkımızın dilini ifadelerini öğrenmek istiyoruz onların düşüncelerini öğrenmek istiyoruz. Kısacası sorunları yerinde tespit edip onlara göre çözümler bulmak istiyoruz. 

Göç konusuna dair önemli açıklama

Göç konusu maalesef Türkiye’nin çok önemli bir gerçeğidir. 81 ilimizi de etkiliyor. Ancak popülizmde değil çok somut ve yapıcı politikalarla ülkemizde on yıldır misafir ettiğimiz insanları güvenli bir şekilde tekrar ülkelerine göndermemiz gerekiyor. Çünkü artık bizim düzenimizde ciddi anlamda bozuldu. Bunu her yönden görebiliyoruz. Biz artık yeteri kadar bir sağlık hizmeti göremiyoruz. Eğitimde özellikle yoğun göçten etkilenen illerimizde çok ciddi anlamda eğitimde gerileme yaşandığını da biliyoruz. 

Halk ile temas kurarak ifadeleri alınmalı

Dolayısıyla burada bizim masa başında değil bizzat sahadan halkımızla temas kurarak onların ifadelerini alarak onların sıkıntılarını dinleyerek onların sıkıntıları doğrultusunda da doğru politikalar gerçekçi politikalar alarak o yiçin değil de gerçekten Türkiye’nin egemenliği için ortaya koymamız gereken çok politik konular var. Biz demokrat parti olaraktan bunları gerçekleştirmek için bugün burada inanılmaz kıymetli olan ilimiz Şanlıurfa’ya geldik. 

İki gündür temaslarda bulunuyoruz partilerle görüştük halkımızla temaslarda buluştuk ortak olan bir düşünce var, oda misafirlik süresinin gerçekten artık dolduğu ve güvenli bir şekilde huzurlu ve dostane bir şekilde biz misafirlerimizi tekrar ülkelerine ağırlamak istiyoruz.

Türkiye’nin toprak bütünlüğü için önemlidir

Bu hem Türkiye için hem de Suriye’nin toprak güvenliği için esastır. Sonuçta burada yetişen çocuklar var bu çocuklar yeniden kendi yurtlarının ana kimliği ile yetişmeleri lazım. Kendi kültürleri kendi geleneklerinde yetişmeleri gerekiyor. Dolayısıyla bizde kendi şehrimize sahip çıkmak için buraya geldik ve çok güzel bir şekilde karşılandık. Çok kıymetli bir ilimiz var bu doğrultuda inşallah çok kısa bir süre içerisinde ortaya koyacağımız politikalar ile Suriyelilerin Türkiye entegrasyonu değil bizzat Suriyelilerin kendi ülkelerinde entegrasyonu üzerindeki çalışmalar ile politikalarımızı sizlerle daha iyi bir şekilde paylaşacağız”