Dünyanın en büyük konteyner fabrikasına sahip Kızılay konteyner üretmedi iddiası!

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Aliye Kızıldamar, Kızılay'ın dünyanın en büyük konteyner kentine sahip olmasına rağmen üretim yapmadığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde adeta yıkıma uğraya Adıyaman, Malatya, Hatay ve Gaziantep’teki çalışmaları değerlendirmek için basın mensupları ile bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa İl Eşbaşkanların Ahmet Atış ve Aliye Kızıldamar hükümetin depremzedeleri yalnız bıraktığını iddia etti.

Şanlıurfa HDP'den deprem değerlendirmesi

Basın toplantısında konuşan Eşbaşkan Aliye Kızıldamar, depremin yerle bir ettiği Malatya’da bulunan Kızılay’ın konteyner üretim fabrikasının üretim yapmadığını söyledi. Eşbaşkan Kızıldamar, “AFAD ne işe yarar. Adı üzerinde afetten gelir. Afetler olduğu zaman ilk oraya ulaşan kurum AFAD’dır. Kızılay ne işe yarar? AFAD birlikte çalışır. 

‘Kızılay konteyner üretmedi’

Kızılay dünyanın en büyük konteyner fabrikasına sahiptir. Fabrikası da Malatya’dadır. Peki nerede konteynerler?.  İnşaat sektörü için gereken konteynerler üretilmiş ama deprem için hazırlık yapılmamış. Bunu ön görememek mümkün mü? Daha 99 yılında insanlarımızın yaşamını derinden etkileyen bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bingöl, Erzincan, Karlıova, Erzurum depremi. Bu ülke deprem kuşağında olan bir ülkedir”

aliye kizildamar kızılay hdp eşbaşkan urfa hdp hdp deprem deprem