Duruşma salonunda hakim ve avukat arasında ilginç diyalog

TAKİP ET

Şanlıurfa'da, bir duruşma sırasında hakim ile avukat arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Duruşma tutanağına da yansıyan diyaloglar, tepkiye neden oldu. Şanlıurfa Barosu, hakimi kabadayılığa özenmekle suçladı. Duruşma tutanağında benzer bir ifade de avukat için kullanıldı.

Hakim ve avukat arasındaki ilginç diyalog, Şanlıurfa 2’nci İcra Hukuk Mahkemesinde görülen bir duruşma sırasında yaşandı. Davalı vekili avukat, duruşma salonuna girerken “Selamun aleyküm” şeklinde selam verdi. Hakim ise duruşma sırasında avukata “Sen dua et burası adliye” dedi. Şanlıurfa Barosu, hakimin duruşma tutanağına da yansıyan bu sözünü “kabadayılığa özenmek” şeklinde yorumladı.

“Ne diyorsun, sen kahvede misin?”

Şanlıurfa Barosu Avukat Hakları Merkezinden, yaşanan ilginç diyaloğa ilişkin yapılan açıklamada, davalı vekilinin duruşma başladıktan sonra “Dosyadaki bilirkişi raporunun hükme esas alınmayacağı ve dosyanın yeni bilirkişiye tevdi edilmesini” ifade ettiğini, bunun üzerine hakimin avukata “Ne diyorsun, sen kahvede misin” dediği belirtildi. Baro açıklamasında “Meslektaşımız, mahkeme hakiminin egosu nedeniyle agresif ve meslek onuruna yaraşmayan eylem ve sözlerine maruz kalmıştır” ifadelerine yer verildi.

“Dua et burası adliye”

Davalı vekili avukat için ise duruşma tutanağında “Davalı vekili ihtar edildiği halde kabadayı üslubuna devam etti. Davalı vekili mahkeme hakimine hitaben elindeki telefonu sert bir şekilde masaya vurarak ‘beni sinirlendirme’ dedi. Davalı vekili layık olmadığından beyanı alınmadı” şeklinde ifadeler kullanıldı. Tutanakta ayrıca “Mahkeme hakimi davalı vekiline ‘sen dua et burası adliye’ dedi” ifadesi de yer aldı.

Baronun Avukat Hakları Merkezinden yapılan açıklamada olaya tepki gösterilirken “Kabadayılığa özenen Şanlıurfa 2’nci İcra Hukuk Mahkemesi hakiminin ivedilikle görevden el çektirilmesini talep ediyoruz” denildi.