Emin Yetim, Mersavi Gençlik Buluşmasında gövde gösterisinde bulundu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Mersavi Aşireti mensubu olan gençler iş adamı Emin Yetim önderliğinde "Mersavi Gençlik Buluşması" adı altında bir program düzenledi.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın Mersavi Aşireti mensubu olan gençler iş adamı Emin Yetim önderliğinde "Mersavi Gençlik Buluşması" adı altında bir program düzenledi.

Şanlıurfa'nın önde gelen aşiretlerinden olan Mersavi Aşireti mensubu iş adamı Emin Yetim'in ev sahipliğinde bir düğün salonunda düzenlenen "Mersavi Gençlik Buluşması" yaklaşık 5000 kişi ile gerçekleştirildi.

3 salonda bir araya gelen Mersaviler adeta gövde gösterisinde bulundu.  Aşiret mensubu iş adamı Emin Yetim, gençlere önemli tavsiyelerde bulunarak gençlerden gelen soruları yanıtladı. Aşiret mensubu gençler gerçekleşen programda hem fikir olarak hem de bedenen iş adamı Emin Yetim'in yanında olduklarını belirterek siyasi olarak her zaman desteklerini belirtti.

“Eskiden bize el sallayarak 'Mersavi Aşiretinin 3 bin, 4 bin, 5 bin oyu var' diyenler, artık, bizim 40 bin, 50 bin ve hatta bin 60 bin oyumuz var” diye vurgu yapan iş adamı Emin Yetim, "Sizlerle gurur duyuyorum" diyerek Mersavili gençlere teşekkür etti.

3 salon doldu taştı

İş adamı Emin Yetim, "Mersavi Gençlik Buluşması'nın asıl sebebi, Mersavi gençliğinin birlikteliği alanında bugünkü toplantıyı yaptık. Gönül isterdi ki daha büyük bir salon olaydı ve 10 bin akrabamızı davet edeydik. Ama maalesef Urfa'nın en büyük salonu burası. Burada ancak bu kadar akrabamızı ağırlayabildik. Geldiğinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

"Mersavilerin oyu 60 binin üzerinde

Konuşmasına devam eden iş adamı Emin Yetim, “Bizler aday olmadan önce bazı kişiler tarafından ellerini sallayarak dalga geçiyorlardı. 'Mersavilerin 3-4 bin oyu var' diye dalga geçenler, biz 40 bin, 50 bin, 60 biniz. Gençlik buluşmasında her bir aileden 10 tanesinden 2 tanesi gelebilmiş. Çünkü yerden dolayı. Aldığımız oylarda sonuçlarda bunu göstermiştir. Biz artık Urfa'da siyasi olarak belirleyici olan bir aileyiz. Önce Allah'ın ve sonra da sizlerin sayesinde buralara gelmiş bulunmaktayız. Allah hepinizden razı olsun. Teşekkürler hepinize. Seçimde verdiğiniz mücadeleden dolayı bir teşekkür toplantısıydı, aslında bu toplantı bundan 5 - 6 ay önce planlanan bir toplantıydı. Babam rahatsızlandı, ondan dolayı bu toplantıyı erteledik. Bugün burada keşke 6 ay önce bu toplantıyı yapmış olsaydık. Birilerin kafasında 'acaba önümüzde yerel seçim var bu seçimden önce bu toplantıyı yapıyorlar' diye sormasına gerek yok.  

'14 Mayıs seçimlerinde gençler gurur verici bir mücadele verdi'

Geçen seçimlerde kendisine destek veren gençlere teşekkür eden Emin Yetim, şunları söyledi:

"Seçimlerde bizlere her zaman destek veren gençler bizim için gurur verici bir mücadele verdi. Kapı kapı dolaştılar, sahada oldular, dostlarından, komşularından, akrabalarından ve kirvelerinden oy istediler. Kendileri için ciddi bir mücadele verdiler. Bu toplantının asıl amacı bu. Ben bir kaç yerden kulağıma geldi. Bu toplantının amacı seçimdir, siyasettir. Bu yemeğin amacı Gençlik Buluşması ve teşekkür yemeğidir.

'Her zaman başımız dik'

Şanlıurfa'da yönetimsel olarak siyaset anlamında STK anlamında ciddi bir başarı elde ettik. Tabi bu başarının arkasında sizler varsınız. Bu başarı sadece benim şahsımla olmaz ailemle tek olmaz. Evet, gece gündüz demeden mücadele verdik. Her zaman başımız dik önce Allah’ın sayesinde sonrada sizlerin sayesinde. Bundan dolayı bundan sonraki süreçte daha iyi başarılar elde edeceğimize gerçekten samimi olarak inanıyorum ve buraya kadar gelen tüm misafirlere teşekkür ediyorum"

şanlıurfa mersavi siyaset iyi parti emin yetim