Engelli Ferdi Kurt, yetkililerden yardım bekliyor

TAKİP ET

BİRECİK - Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi kırsalında yaşayan engelli vatandaş mağduriyetini dile getirerek yetkililere seslendi. 2020 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu engelli kalan Ferdi Kurt isimli vatandaş, hayata tutunmaya çalışıyor.

Yaşadığı mağduriyeti anlatıp yetkililere seslenen engelli Fedli Kurt, sesini kimseye duyuramadığını söyledi. Geçirdiği trafik kazası sonucunda omuriliği zedelenen Ferdi Kurt, Şanlıurfa Birecik ilçesi Aşağı Almaşar Köyü Gökeşme Mezrasında yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

‘Tekerlekli sandalye bile alamıyorum’

Zor şartlarda yaşamını sürdürdüğünü söyleyen Ferdi Kurt; “2020 de bir trafik kazası sonucu yürüme yetimi kaybettim. Omurilik zedelenmesi nedeniyle 4 senedir yerdeyim ve yatalak olarak yaşamak zorundayım. Şanlıurfa Birecik ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’na başvurduğum halde bana 1 aylık çıkarmadılar.

Bizim köyde 2 ile 3 TIR’ı olanlar bile aylık alıyor. Ben 4 sene oldu, devletten hiç bir destek ya da aylık almadım. 4 sene oldu, 1 tane engeli sandalye ihtiyacım olduğu halde alamıyorum. Buradan bütün yetkilere sesleniyorum. Lütfen yardımcı olun Allah razısı için.” diyerek sitem etti.
 

engelli engelli fedli kurt birecik birecik haberleri engelli haberleri