Erdoğan: Urfa ve diğer sınır illerine roketler düşer

TAKİP ET

İki televizyonun yaptığı ortak yayına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye politikasını eleştiren muhalefete de cevap verdi.

İki televizyonun yaptığı ortak yayına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren muhalefete de cevap verdi.

Suriye’de bulunan Türk Askerinin çekilmesi gerektiği eleştirilerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye'nin kuzeyinde askeri çekerseniz hem Türkiye güvende olmaz hem de göçler daha da artar. Kilis'e, Hatay'a, Urfa'ya ve diğer sınır şehirlerimize tekrar roketler düşmeye başlar.” dedi. 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu’na mülteci ve Suriye politikası üzerinden yüklenen Erdoğan şunları söyledi:

“Bu konuda hem devlet hem STK'ler el ele bu projeleri yürütüyor. Konutlar bittiğinde bu insanlar da kendi topraklarına inanıyorum ki gönüllü olarak döneceklerdir. Ama CHP Genel Başkanı'nın dediği gibi Suriye'nin kuzeyinde askeri çekerseniz hem Türkiye güvende olmaz hem de göçler daha da artar. Kilis'e, Hatay'a, Urfa'ya ve diğer sınır şehirlerimize tekrar roketler düşmeye başlar. 

Terör örgütlerinden kaçan insanlar sınırlarımıza tekrar akın eder. Kılıçdaroğlu'nun esas yapmak istediği, Türkiye bir Boraltan Köprüsü utancını yaşasın istiyor. Hani, 'Bizi Ruslar öldürmesin, Ermeniler öldürmesin, siz öldürün.' demişlerdi ya. Şimdi de benzer bir şeyi, CHP'nin çaldığı bu kara lekeyi biz on yıllar sonra Karabağ'ın kurtuluşuyla ancak temizledik. 

Ve milletimiz bir daha benzer vicdansızlıklara izin vermeyecektir. Sığınmacılar üzerinden saçılan düşmanlık tohumları tutmayacaktır. Biz, bu meselede başından beri insani, İslami ve vicdani duruş sergiledik. Bundan sonra milletimize yakışanı yapacağız, Türkiye'ye yakışan neyse biz bunu yapmalıyız. Yani bir Alman kalkıp da Suriyeliyi alıyorsa, Amerika alıyorsa biz benzer bir şeyi seçerek güvende niye yapmayalım?"
 

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan şanlıurfa