Esat Gerger'den kira fırsatçılarına sert tepki!

TAKİP ET

Deprem sonrası kira fiyatlarında yaşanan artışlara tepkiler gelmeye devam ediyor.

ŞANLIURFA - Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da kira fiyatlarını arttıran fırsatçılara tepkiler gelmeye devam ediyor. Yaşanan duruma tepki gösteren Ekonomist ve Çiftçi Esat Gerger, fiyatları arttıranların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Deprem sonrası birçok sektörde yaşanan artışlar nedeniyle vatandaş zor durumda kalırken yetkili kurumlar da yaşanan fırsatçılık ile mücadele ediyor. Yetkili kurumların mücadelesi devam ederken vatandaşlar da yetkilileri destekliyor.

‘Fırsatçılar en ağır şekilde cezalandırılmalı’

Yaşanan haksızlığa tepki gösterenlerden biri de Ekonomist ve Çiftçi Esat Gerger oldu. Fırsatçılık yaparak devleti ve milleti zor sokanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyleyen Esat Gerger, “Ülke zor zamanlardan geçerken bazıları fırsatçılık yaparak zararın büyümesine neden oluyor. Bu zarar bütün ülkeye veriliyor ve devletimizin bunları en ağır şekilde cezalandırması gerekiyor” dedi.

‘Fırsatçılık yapanları ilgili kurumlara bildirin’

Özellikle kiralık ev alanında yaşanan fırsatçılığa dikkat çeken Esat Gerger, “İnsanların evleri ya yıkılmış ya da ağır hasar almış. Bunu fırsat bilen ev sahipleri, 4 bin olan kirayı 6 ile 8 bine kadar çıkarmış. Bize bu şekilde çok duyumlar geliyor. Yaşanan fırsatçılık vicdansızlıktır. Bunlara gereken cezanın verilebilmesi için vatandaşlarımızın bunları ilgili kurumlara bildirmesi gerekiyor” diye konuştu.