Eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar'a 'hakaretten' dava açıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa Adliyesi önünde 498 gündür adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar'a hakaret davası açıldı.

Adalet nöbetini Urfa Adliyesi önünde 498 gündür sürdüren Emine Şenyaşar hakkında TCK’nin 301’inci maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 
 
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları ile çıkan kavgada eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın başlattığı adalet nöbeti 498’inci gününe girerken anne Emine Şenyaşar’a bir hakaret davası daha açıldı.

EMİNE ŞENYAŞAR’A YENİ BİR DAVA DAHA 

Anne Emine Şenyaşar hakkında 5’inci dava açıldı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı  tarafından Emine Şenyaşar hakkında açılan davaya gerekçe olarak Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağıladığı gösterildi. Hazırlanan İddianamede, Emine Şenyaşar hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istendi. 

 ‘HAKARET KATLİAMDAN DAHA BÜYÜK SUÇ’ 

Şenyaşar ailesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Urfa'da hakaret katliamdan daha büyük bir suç sayılıyor. Hastanede bir katliam olmuş 4 yıldır gizlilik kararı devam ediyor. Adliye önünde annenin ağıtları cımbızlanarak hakkında açılan dava sayısı 5 oldu. Urfa halkı bu zulmün tanığıdır” denildi.