Eyyübiye'de toplu açılış

TAKİP ET

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan tesisler, toplu açılış töreniyle hizmete sunuldu.

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan tesisler, düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete sunuldu.

Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan Eyyüp Cenap Gülpınar Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Eyyübiye Sera Kent ile üç mahallede park ve iki halı saha toplu açılış töreniyle hizmete sunuldu. Selçuklu Mahallesinde yapılan Eyyüp Cenap Gülpınar Yüzme Havuzu’nun önünde düzenlenen toplu açılış törenine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Ali Cevheri ve Ahmet Akay’ın yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Başkan Kuş: Gönüllerde olmak önemli

Törende bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, geride bıraktıkları üç yıl içerisinde Eyyübiye’ye yapılan hizmetleri hatırlatarak, seçildikleri günden bu yana Eyyübiyelilere verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kanallarda yüzülmesi nedeniyle bugüne kadar yüzlerce gencin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Başkan Mehmet Kuş, nüfusu 32 ilden büyük olan Eyyübiye’de yarı olimpik yüzme havuzu olmadığını ve yapacakları sözünü verdiklerini dile getirerek, “Çok şükür, bugün sizlerle birlikte Eyyüp Cenap Gülpınar Yüzme Havuzu’nun açılışını gerçekleştireceğiz. Zaten Eyyüp Cenap Gülpınar amcamızın ismi gönüllerde yaşıyor. Gönüllerde olmak önemli.  Ruhu şâd, mekânı cennet olsun. Yüzme havuzumuz da Eyyübiye’mize, evlatlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Açılışı gerçekleştirilen Eyyübiye Sera Kent Projesi’nin, pandemi nedeniyle bir süre uzadığını kaydeden Başkan Kuş, projenin hem ekonomiye hem de istihdama önemli destekleri olacağını söyledi. 

Eyyübiye’de boş buldukları her alanı yeşillendirmeye, halkın nefes alacağı parklar yapmaya gayret ettiklerini dile getiren Başkan Kuş, yapımı tamamlanan 27 parka bugün üç ilave yaparak sayıyı 30’a çıkardıklarını ifade etti.

Eyyübiye gençliğini önemsediklerini ve daha önce ilçeye yedi halı saha kazandırdıklarını, bugün açılışı yapılanlarla birlikte halı saha sayısını dokuza yükselttiklerini ifade eden Başkan Mehmet Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün ve Eyyübiye Belediyesi’nin ilçeye yaptığı diğer hizmetleri anımsatarak, açılışı yapılacak olan Eyyüp Cenap Gülpınar Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Eyyübiye Sera Kent, parklar ve halı sahaların Eyyübiye’ye hayırlı olmasını diledi.