Fakıbaba AK Parti'den istifa edecek mi?

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, kendisine dair merak edilen konularla ilgili konuştu. Partisinden istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya 'Fakıbaba iyi bir AK Partilidir' yanıtını veren Fakıbaba, kendisinin AK Parti oylarını artıran bir isim olduğunu söyledi.

Bir süredir Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunan eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba basın toplantısı düzenledi. GAPTEAM Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda soruları yanıtlayan Fakıbaba, kente geldiği sırada hiçbir AK Partilinin kendisini karşılamaya gelmemesine sitem etti. 

Farklı bir partiye geçecek mi?

Fakıbaba, farklı bir partiye geçip geçmeyeceğiyle ilgili “Fakıbaba iyi bir AK Partilidir” diyen Fakıbaba, “Benim başka bir partiye yönelimim diye bir şey olmaz. Zaten öyle bir şey olmuş olsa, Urfalı hemşerilerimle ben iç içeyim. Bunun gereğini benim yapmama gerek yok, yaptırtırlar. Ben başka partiye gidecek olursam zaten bütün yollar açık. Bundan daha açık konuşulabilir mi? Beni davet eden çok değerli arkadaşlarımız var ama ben AK Partiliyim” dedi. 

“AK Parti adına sözcülük ediyorum”

Bazı çevrelerin kendisini AK Parti’den değilmiş gibi yansıtmaya çalıştığını ifade eden Fakıbaba, “Benim açıklamalarımın hepsini telefonla AK Partili arkadaşlarımın çoğu dönüyor, ‘helal olsun çok teşekkür ederim’ diyor. Yani ben AK Parti adına da bir yerde sözcülük ediyorum. AK Parti’nin milletvekiliyim ben” diye konuştu. 

“Eski bakan geliyor, AK Parti’den kimse gelmiyor”

Geçtiğimiz günlerde kente geldiği sırada kendisini hiçbir AK Partilinin karşılamamasına sitem eden Fakıbaba, şunları söyledi: “Takım oyunu hakikaten çok önemli. Ben eski bir bakanım, Yani Allah yaptı, sayın cumhurbaşkanımız yaptı. Değil mi? Artık Türkiye Cumhuriyetinin eski bakanı olarak bu resmileşmiş olan bir olaydır. Yani Ahmet Fakıbaba, eski bakan geliyor, AK Parti’den hiç kimse geliyor. Yani bu bir takım mıdır? Demek ki takım yok. Takım olmuş olsaydı ne olurdu? Ben takım oyununu SSK hastanesinde oynadım, SSK hastanesi bir numara oldu. Takım oyunu belediyede oynadım, yalansa söylesin vatandaşlar. Vallahi bir numara oldu. Bakanlıkta çok kısa olmasına rağmen, ben Urfa’ya ve ülkeme çok güzel şeyler kazandırdığıma inanıyorum. Yani takım oyunu olmakla bunlar başarılır. Arkadaş, biz bu oyunu oynayamıyoruz.” 

Belediye başkanlığı için aday olacak mı?

Öte yandan kentte Fakıbaba’nın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak istediği de konuşuluyor. Fakıbaba, “Eğer ben Urfa’da belediye başkan adayı olmak istersem bu benim kararımdır. Allah’tan başka kimseyi de enterese etmez. Kararı veririm, girerim. Olur, olmaz… Onu Allah bilir, halk bilir. Siyaset böyle bir şeydir” ifadelerini kullandı.