Faruk Çelik: Meclis yeni sistemden kurtulmalı

TAKİP ET

Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Çelik, yeni yasama döneminde ülkenin yüzde 50+1 sisteminden kurtulması gerektiğine dikkat çekerek,'Seçimlere yüklediği stresten, marjinalliği, ölçüsüz pazarlığı, reel olmayan vaat ve talepleri öne çıkaran bu seçilme oranından ülkemiz kurtarılmalıdır. Yeni yasama döneminin ilk gündemi mutabakatla 50+1 oranından kurtulmak olmalıdır.'dedi.

Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Çelik, yeni yasama döneminde ülkenin yüzde 50+1 sisteminden kurtulması gerektiğine dikkat çekerek,”Seçimlere yüklediği stresten, marjinalliği, ölçüsüz pazarlığı, reel olmayan vaat ve talepleri öne çıkaran bu seçilme oranından ülkemiz kurtarılmalıdır. Yeni yasama döneminin ilk gündemi mutabakatla 50+1 oranından kurtulmak olmalıdır.”dedi.

50+1 seçim modeli, 21 Ekim 2007 tarihindeki referandumla kabul edilen cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi yöntemi ile birlikte uygulanmaya başlandı. Yaşanan bu durumun ardından partiler, mecburen başka partilerle ittifak kurmak zorunda kaldı. 

Sistemin sıkıntılarına dikkat çeken Çelik, sosyal medya hesabından açıklama yaparak şunları kaydetti:“1-Kılıçdaroğlu-Özdağ pazarlığını şaşkınlıkla karşılayanlar var, ben de onlara şaşırıyorum. Seçimlerde yaşananlar, 50+1 sisteminin yarattığı stresin açtığı orantısız ilişkilerin fragmanıdır. 50+1 yokken absürt, mantık dışı görülebilecek olaylar siyasette yeni rutin olmuştur.

2-Seçimlere yüklediği stresten, marjinalliği, ölçüsüz pazarlığı, reel olmayan vaat ve talepleri öne çıkaran bu seçilme oranından ülkemiz kurtarılmalıdır. Yeni yasama döneminin ilk gündemi mutabakatla 50+1 oranından kurtulmak olmalıdır.”

Şanlıurfa meclis siyaset Faruk Çelik