FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyon! 47 gözaltı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'KISKAÇ-9' Operasyonlarında 47 şüpheli yakalandığını duyurdu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “KISKAÇ-9” Operasyonlarında 47 şüpheli yakalandığını duyurdu. 

Antalya merkezli 14 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “KISKAÇ-9” Operasyonlarında 47 şüpheli yakalandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Antalya merkezli İzmir, Denizli, Mersin, Karabük, Manisa, Çorum, Ankara, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Uşak, Kırşehir ve Kütahya‘da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “KISKAÇ-9” operasyonlarında şüphelilerin:

6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet suçunu işlemek suretiyle; FETÖ’nün cezaevindeki mensuplarıyla haberleşme mekanizması kurmaya çalıştıkları, Örgüt mensuplarına nakit para akışı sağladıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu:

Çok miktarda Türk Lirası,
Dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.

Antalya merkezli 1️⃣4️⃣ ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “KISKAÇ-9” Operasyonlarında 4️⃣7️⃣ şüpheli yakalandı️

FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz️… pic.twitter.com/rZFioFfn6X

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) February 29, 2024

son dakika fetö operasyon jandarma asayiş