Fıstığın anavatanında vekil olan Açanal'ın fındık sevinci

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Türkiye'de yaklaşık yarısı Şanlıurfa'da üretilen ve taban fiyatı belli olmadığı için sürekli çiftçiyi zarara uğratan Antep fıstığını unutup taban fiyatı belirlenen fındık üreticisi için sevindi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Türkiye'de yaklaşık yarısı Şanlıurfa'da üretilen ve taban fiyatı belli olmadığı için sürekli çiftçiyi zarara uğratan Antep fıstığını unutup, taban fiyatı belirlenen fındık üreticisi için sevindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 54 lira olarak açıklanan fındığın taban fiyatı Karadeniz'deki fındık üreticisini sevindirdi. Ancak ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlayan Antep fıstığı üreticisi ise hala taban fiyatı uygulaması bekliyor. Taban fiyatı uygulaması belli olmadığından dolayı yetiştirdiği ürünü elinden ucuz fiyattan alınan fıstık üreticisi için ise belirsizlik sürüyor.

Fıstıkta taban fiyatı uygulaması yok!

Türkiye'de Antep fıstığının yaklaşık yarısını üreten Şanlıurfa'nın milletvekili olan Zemzem Gülender Açanal fındık üreticisinin taban fiyatı sevincini paylaştı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda fındığın taban fiyatının 54 lira olduğuna işaret eden Zemzem Gülender Açanal, vekil olduğu Şanlıurfa'daki fıstık üreticisini unuttu. Şanlıurfa’da belli bölgelerde hasadına başlanan fıstığın kilosu ise 41 TL’den üreticinin elinden alınıyor. 

Vekil Açanal paylaşımında "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan fındık üreticilerinin merakla beklediği alım fiyatını açıkladı. Alan destekli fındığın kilogram fiyatı 54 lira oldu. Dünya fındık üretiminin yaklaşık yüzde 70'ini tek başına karşılayan ülkemizin değerli fındık üreticilerine hayırlı olsun" dedi.