Gelecek Partili Hasan Çiftçi: Adayların halkta yeterince karşılığı yoktu

TAKİP ET

Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Teşkilat Başkanı Hasan Çiftçi, Millet İttifakı'nın 28. Dönem Milletvekili adaylarının halkta yeterince karşılığı olmadığını söyledi.

Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Teşkilat Başkanı Hasan Çiftçi, 28. Dönem Milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini Ajans Balıklıgöl’e değerlendirdi.

AK Parti’nin başını çektiği Cumhur İttifakı’nın zaferiyle sonuçlanan 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Millet İttifakı cephesinde yaşananları değerlendiren Hasan Çiftçi, Millet İttifakı olarak sahada yeterince çalışamadıklarını, ve kırsalda kanaat önderlerini ihmal ettiklerini söyledi. 

CHP listesinden seçime giren milletvekili adaylarını değerlendiren Başkan Hasan Çiftçi, “Bizim herhalde seçimlere yeteri kadar hazırlıklı olmadığımızı ve halkta karşılığı olmayan insanların da listemizde seçime girdiğinin göstergesidir.” dedi.

Hasan Çiftçi: Viranşehir'in sorunlarını biliyoruz

Millet İttifakı'nın  başarısız olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da ki seçim sonuçlarını değerlendiren Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Teşkilat Başkanı Hasan Çiftçi şunları dile getirdi:

"Demokrasimizin gereğini halkımız yapmıştır. Sandığa gidip 14 Mayıs günü oyunu kullanmıştır. Çok güzel bir seçim havasında güzel bir katılım oranı ile seçimi gerçekleştirmiştir. Bu anlamda ben Şanlıurfalı hemşirelerimize ve tüm Türkiye'de oy kullanan vatandaşlarımıza, hemşerilerimize teşekkür ediyorum.

‘VEKİL ADAYLARININ HALKTA KARŞILIĞI YOKTU’

Elbette Şanlıurfa'da seçim Cumhuriyet Halk Partisi nazarında Millet İttifakı’nın nazarında kötü bir sonuç geçirmiştir. Biz elimizden geleni yaptığımıza inanıyoruz ama ciddi bir sonuç alamadık. Bu da bizim herhalde seçimlere yeteri kadar hazırlıklı olmadığımızı ve halkta karşılığı olmayan insanların da listemizde seçime girdiğinin göstergesidir. 
Ama inanıyorum ki ikinci turda Cumhurbaşkanlığı seçiminde bunu lehimize çevirecek çalışmalarda bulunacağız. Güzel bir gayret göstereceğiz, Bu gayretin neticesinde de Cumhurbaşkanlığı seçiminde inşallah sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte kazanmış olacağız diye düşünüyorum.

Gelecek Partili Hasan Çiftçi: Alt yapı derhal yenilenmeli

TEK LİSTE OLMAMASI KÖTÜ SONUÇ GETİRDİ

Millet İttifak’ı bileşenleri olarak özellikle genel başkanımız nezdinde tek liste ile seçime girilmesi gerektiği vurgusunu çok defa yaptık. Her Ankara'ya gittiğimizde her fırsat bulduğumuzda Genel Başkanımıza, teşkilatlarımızla birlikte gidip bunu söyledik. Ama İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ile tek liste ile seçime gitmemiz bugünkü sonuçtan daha hayırlı olacak kanaatindeydim. Bunun nedeni de partilerin bireysel düşünmeleri, her partinin kendi adayları ile seçime girmek istemeleridir. Bu da bugün bu sonucu getirdi. 

LİSTEDE TOPLU OY GETİRECEK İSİM YOKTU

Elbette ki Cumhuriyet Halk Partisi listelerindeki insanlar birbirinden kıymetli insanlardır. Kendini yetiştirmiş, Şanlıurfa için önemli insanlar ama demek ki sadece bunlar oy olarak bize geri dönüş sağlamıyor. Bunun yanında iktidarın da diğer muhalefetin de adayları vardı. Bu adaylar da kendi çapında çalışmalarını yaptı. Kendi parti programlarını ve kendilerini anlatmaya çalıştılar. Bizler de anlattık ama bizim listemizdeki dedim ya sadece iki kere iki dört etmiyor. Bazen listede toplu oy getirecek birinin olması gerektiğini bazen halkta karşılığı olacak birinin olması gerektiği kantindeyim.

Başkan Hasan Çiftçi: Aksa Gaz şube sayısını arttırmalı

Bundan dolayı listemiz iyi, eksiklikleri vardı ama yeteri kadar oy almadığımız kanaatindeyim. Ben bunu Cumhurbaşkanlığı seçiminde iyi bir çalışma ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun lehine çevirebileceğimizin kanaatindeyim.

KANAAT ÖNDERLERİ VE İLERİ GELENLER İHMAL EDİLDİ

Gerçekçi olalım; Şanlıurfa 13 ilçesi ile güzel bir ilimiz bu ilimizin bir de kabul edelim etmeyelim Arap’ıyla Kürdi ile Türk’ü ile feodalizmin hakim olduğu bir bölgedir. Kanat önderlerinin kırsaldaki ileri gelen insanların sözünün kıymetli olduğunu seçimde de gördük.

Akçakale'de Arap vatandaşımızın Viranşehir'de ki Kürt vatandaşımızın ailenin ileri geleninin, kanat önderinin toplu bir şekilde bir partiye söz vermesi sonucunda ciddi oy sonuçları gördük. İktidarın lehine gelişecek şeyler gördük. Biz kendimiz şahsen ben Millet İttifakı’nın bir üyesi olarak ben bunu eksiğimiz olarak görüyorum. Daha çok kırsala inmemiz lazım, daha çok sahada olmamız lazım, halkın sorunlarıyla daha çok hemhal olmamız gerektiğini düşünüyorum. Zira mesela biz ilçelere gittik ama ilçedeki kanat önderlerinin, ileri gelenlerinin, ilçede hükmü geçen kıymetli insanların ihmal edildiği kanaatindeyim.

Hasan Çiftçi Balıklıgöl'deki tadilatı sordu

PARTİLER ARASINDA UYUŞMAZLIK OLDU MU?

Elbette ki aksilikler ve eksiklikler oldu çünkü 6 tane parti Türkiye'de bir araya gelmiş bunu da Şanlıurfa özeline indirgeyecek olursak 6 tane il başkanı, 14 tane milletvekili adayı elbette ki ufak tefek aksaklıklar olmuştur, olacaktır. Ama bu listedeki insanların art niyetli olduğu kanaatinde değilim. Sadece eksik ve yetersiz çalışma olduğunu düşünüyorum.

Ortak bir SKM ile ortak bir payda ile adayların tanıtımı noktasında daha güzel şeyler yapılıp halka kendimizi daha iyi anlatabilirdik. Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı’nın listesinden millet ittifakının listesinden seçime gire bütün arkadaşlarımızın birbirinden kıymetli olduğu bunu biraz önce vurgulamıştım, lakin kendimizi halka anlatamadığımızı düşünüyorum. Çok iyi anlatamadık, anlatmış olsaydık bugün seçimin sonucu çok daha farklı olabilirdi."

Hasan Çiftçi, emlak ve inşaat sektörünü değerlendirdi

hasan ciftçi millet ittifaki gelecek partisi urfa chp