Genel af mı geliyor? Erdoğan son noktayı koydu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki televizyon kanalının ortak canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki televizyon kanalının ortak canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Canlı yayında kendisine yöneltilen ‘genel af düşünüyor musunuz?’ sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

''Terörist başını bırakacaklarmış. Selo'yu bırakacaklarmış. Bu ülke bir hukuk devleti. FETÖ'nün içerideki uzantılarına bırakılacakmış. Bunu nasıl diyebilirsin? O zaman her gücü eline alan, cezaevlerinin kapılarını açtım açıyorum... 

Bunlar oy için yapılan şeylerdir. Biz gelirsek bunlar serbest bırakacağız, o yüzden oylar bize. Karşımızdaki zat bunu Meclis kürsüsünden defalarca söyledi.  Bu bir hukuk devletinin ahlaki yapısına uygun değil. Ben cumhurbaşkanlığı adaylığımı genel af üzerine kurmadım. Bay bay Kemal buradan ne elde ederim bunun peşinde.

Diyarbakır'da 51 yavrumuzun ölümüne neden olan Selo değil mi? Selo'nun kendisi Kürt değil Zaza'dır. Kürt kardeşlerimizin ölümü üstünden kendine rant devşirmeye çalışıyor. 

Maalesef şu anda bakıyorsunuz Bay Bay Kemal de Meral Hanım da bunları dışarı çıkarmak için vaatlerde bulunuyorlar. Listelerine bu isimleri koyuyorlar, koydular.'' dedi.
 

erdogan selo kemal kilicdaroglu genel af