Genel başkan yardımcısı Akın Şanlıurfa'da açıkladı: Ciddi artış var

TAKİP ET

Sulamada kullanılan elektrik 2014'den bu yana yüzde 267 artı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ında aralarında bulunduğu 21 Milletvekilinden oluşan heyet, Şanlıurfa'da esnaf ve çiftçiler ile buluştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, tarımda uygulanan yanlış politikalar nedeniyle çiftçilerin tarımdan uzaklaştırılmak istenildiğini söyledi.

“SULAMADA KULLANILAN ELEKTRİK 2014’DEN BU YANA YÜZDE 267 ARTI”

Akın çiftçinin bitme derecesine geldiğini belirterek şunları söyledi;

“Ne yapıyorlar Güneydoğu illerimizde 6 ilimizde tarımsal desteklemelere el konuluyor. Bu sadece Güneydoğu'da yaşanan bir sıkıntı değil, Balıkesir’de, Muğla’da, Edirne’de de var. Bunun nedeni çiftçi üretmesin diye bir politika var. Bunlar özeleştirilince ucuzlayacak dedikleri dağıtım şirketleri için yapılıyor. Hatırlarsanız 2013 yılında bu elektrik özelleştirmeleri bitti.

21 dağıtım bölgesine dağıtıldı ve o zaman dönemin bakanı dedi ki elektrik ucuzlayacak, sulamada ucuzlayacak ve çiftçi daha çok kazanacak vs. söylediler. Peki, ucuzladı mı? Hayır, çiftçinin tarımsal sulamada kullandığı elektrik 2014’den bu yana yüzde 267 arttı, bin liralık bir fatura oldu 2700 lira, son bir yılda ise yüzde 30 arttı. Bunu sormak lazım hangi ürünün fiyatı bu kadar arttı? Bu kadar insafsızlık, vicdansızlık olur mu? Bu kadar çiftçiye engel olmak olur mu? İşte biz 21 milletvekili arkadaşımızla sizlerin yanınızdayız.

Şimdi elektrikte olmazsa sulama olmaz, sulama olmazsa da tarım olmaz. Tarımdan uzaklaştırılmak isteniliyoruz. Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarımı sonuna kadar desteklemek için mücadele ediyoruz. İktidarın çiftçiyi kollamadığı net ve ortada bunu bilmek için yandaş haber kanallarını, izlemeye gerek yok. Kendimize bakalım orda yaşadıklarımız gelirimiz nasıl azaldı, bunu zaten hep beraber görüyoruz. AKP’den masalar CHP’den gerçekler olduğu için şu anda 21 milletvekiliyle buradayız.”