Gergerlioğlu, deprem bölgelerinde en büyük ihtiyacın çadır olduğunu söyledi

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler 10 ilde adeta yıkıma neden oldu. Mecliste düzenlediği basın toplantısında konuşan Gergerlioğlu, en büyük ihtiyacın çadır olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler 10 ilde adeta yıkıma neden oldu. 

Yaşanan depremlerde can kaybı 42 bin 310’a yükselirken deprem bölgesinde devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle can kayıpları da artmaya devam ediyor. 

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise en az 1 milyon kişi evinden oldu. Depremzedelerin evini kaybetmesi nedeniyle geçici çözümler ile barınma ihtiyacın karşılanmaya çalışılıyor.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, düzenlediği basın toplantısında deprem bölgelerinde en temel ihtiyacın şu anda çadır olduğunu açıkladı.

HDP'li Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, yönetim anlayışının liyakatsiz, ehliyeti olmayan kişilerin eline verilmesi nedeniyle Türkiye’de toplumsal depremin uzun süredir yaşandığını söyledi.

Vekil Gergerlioğlu, “En sonunda tüm bunlardan dolayı bir deprem gerçekleşti. Zulme, haksızlığa sessiz kalındığında bir toplumsal deprem yaşandı. Siz, imar barışına, toplanma alanlarının ranta çevrilmesine, yapı denetim sisteminin özelleştirilip yolsuzlaştırılmasına ‘evet’ derseniz, en sonunda bu depremler hepimizin başına gelir, binalar yıkılır. Zaten çökmüş olan devlet anlayışı, binaların yıkılmasıyla toplumun da üzerine yıkılır ve can kayıplarımız olur" dedi.