Gergerlioğlu'ndan Fakıbaba ve Emine Şenyaşar açıklaması!

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halili Yıldız'ın korumaları ve yakınları ile çıkan kavgada iki oğlu ve eşini kaybeden Emine Şenyşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti Türkiye gündeminden düşmüyor.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halili Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile çıkan kavgada iki oğlu ve eşini kaybeden Emine Şenyşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti Türkiye gündeminden düşmüyor. 

Yaşanan durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde anlatan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Frauk Gergerlioğlu, AK Parti’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba üzerinden iktidarı sert bir dille eleştirdi. Vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korunmaya çalışılırken kaybedildiğini dile getiren Gergerlioğlu, AK Parti sıralarına Emine Şenyaşar’ın fotoğraflarını gösererek şunları söyledi:  

Fakıbaba’nın sözlerini okudu

“AK Parti – MHP cumhurzulüm ittifakının çöküşü devam ediyor. Urfa Milletvekiliniz uzun süre belediye başkanlığı yapmış Fakıbabanın sözlerini okuyorum. “Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinde ve AK Parti içinde oy veren hemşerilerimize saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum “dedi.

Ağır iddialarda bulundu ve devam etti, “cumhurbaşkanına 10 ay önce yarım saat anlattım. Suruç olayının hiçbir dine sığmayacağını anlattım. Adaletin olmadığını anlattım, tefeciliği anlattım sonuç sıfır. Bakın iktidarınız Urfa'daki bu katliamdan sonra İbrahim Halil Yıldız isimli vekilinizi korumak için yapmadığı çalışma kalmadı, olayı ört pas etti.

Bir vekili korurken diğerini kaybettiniz

Burada defalarca haykırdık, bizi dinlemediniz. Bir vekilinizi korumaya çalıştınız diğer vekilinizi kaybettiniz. Hiç muhasebe yapmıyor musunuz? AK Parti grubuna soruyorum hiçbir vicdani muhasebe yapmıyor musunuz? Allah'ın ilahi takdiri diye düşünmüyor musunuz? kader diyorsunuz. Bunun karşısında aylardır yıllardır susmayan bir anne var. Emine Şenyaşar…  

Şu fotoğrafa iyi bakın arkadaşlar kaç gün oldu biliyor musunuz? Urfa'da sıcakta soğukta yazda kışta çamurda her zaman diliminde büyük zorluklara rağmen direnen bir anne Emine Şenyaşar. İki oğlumu ve eşimi kaybettim. Nerede hukuk, Adalet diyor. Bakın bu resme belki vicdanınız sızlar. Emine Şenyaşar anneyi duyacaksınız Bu size ilahi bir hatırlatmadır. Bir vekili korurken diğer vekili kaybettiniz.”

gergerlioglu omer faruk gergerlioglu fakibaba emine senyasar