Gergerlioğlu, Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu

TAKİP ET

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, 14 Mayıs seçimlerini 'siyasi darbe' olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Kocaeli Adliyesi'nde suç duyurusu yaptı.

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, 14 Mayıs seçimlerini “siyasi darbe” olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Kocaeli Adliyesi’nde suç duyurusu yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçime ilişkin açıklamalarıyla ilgili bugün Kocaeli Adliyesi’nde suç duyurusu yaptı.

Gergerlioğlu, adliye önünde düzenlediği basın açıklamasında, yurttaşlara seslenerek Bakan Soylu’nun sözlerini “gaflete düşmek” ve seçimlere doğrudan müdahale olarak değerlendirdi.

Gergerlioğlu, açıklamasında özetle şöyle dedi:

“Güvenlikten sorumlu olan, ülkenin İçişleri Bakanı olduğunu söyleyen suç işleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimlere bir darbe vurmaya çalışmaktadır. İfadeleri inanılmaz boyutlardadır. Anayasal çerçevede ilan edilmiş olan 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe olarak nitelemek gibi bir gaflete, bir şaşkınlığa düşmüştür!

Anayasa’ya vurulabilecek en ağır darbe

“Bu ifadeler kabul edilemez ve biz bu ifadeleri yargıya taşıyoruz! Bu ifadeler oldukça ağır. Size soruyorum sevgili vatandaşlar; bakın suç işleri bakanı ne demiş? ’15 Temmuz fiili darbe girişimiydi, 14 Mayıs 2023 oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir’. Niye? İktidardan düşeceklerini düşündükleri için.

“Türk Ceza Kanununun 309/1 maddesi; ‘cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar.

“217. madde! 14 Mayıs’ta siyasi bir darbe olmayacaksa TCK 217/A diyor ki: Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma meselesi var. Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saiki ile ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni, genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse! Soylu’nun yaptığı işi anlatıyor!

Herkes itiraz etmeli

“Buna sadece ben değil, partim değil, sizler de itiraz etmelisiniz!
“Her birinizin oyu çok değerlidir, sizlerin oyu ile 14 Mayıs’ta Türkiye yeni bir şekil alacaktır, Meclis’te yeni vekillerimiz olacaktır ama siz kalkıp buna siyasi darbe derseniz halka iftira atmış, halka hakaret etmiş olursunuz arkadaşlar!
“Biz bunları kabul etmiyoruz, sizlerin, tüm 85 milyonun hakkını koruyoruz. 14 Mayıs’ta eşit bir yarış olacak inşallah ve 14 Mayıs’ta hepimiz hakkaniyetli bir rejime, anayasal bir rejime kavuşacağız.”

suleyman soylu omer faruk gergerli