Göbeklitepe depremde zarar gördü mü?

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören kültür varlıklarının depremde zarar görüp görmedeğine ilişkin yaptığı inceleme kapsamında Göbeklitepe'yi de inceledi. Yapılan inceleme neticesinde herhnagi bir tahribatın olmadığı anlaşıldı.

ŞANLIURFA - Kültür ve Turizm Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören kültür varlıklarının yeniden kazanılması için çalışmalara başladı. Başlatılan çalışmalar konunun paydaşları ile birlikte yürütülecek. 

Deprem bölgesinde bulunan kültür varlıklarında hızlıca başlatılan incelemeler sonucunda yol haritası belirlendi. Konunun uzmanlarıyla birlikte yapılması planlana çalışmalar kapsamın Şanlıurfa’da incelemede bulunuldu.

Şanlıurfa’da yapılan incelemeler neticesinde Dünya Miras Listesi'ndeki alanlarda herhangi bir sorun yok. Hatta Nemrut, Göbeklitepe gibi alanlarda neredeyse milim oynama olmadığı tespit edildi. Deprem bölgesinde bulunan müzelerde de incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemeler sonucunda Şanlıurfa Müzesi'nde yaklaşık 15 eserin küçük zarar gördü.

Gre Fılla kurtarma kazıları, Göbeklitepe'nin çağdaşını açığa çıkarıyor

sanliurfa muzesi sanliurfa haberleri kultur bakanligi bakanlik #gobeklitepe deprem