Göçmenlerin nufusu hızla artıyor! 1169 mahalle yabancı kayıtlarına kapatıldı

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'deki göçmen (Suriyeli, Afgan, Pakistan ve Afrika kokenli) sayısını ve göçmenlerin kaç mahallede nüfus yoğunluğunu arttırdığını da açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’deki göçmen (Suriyeli, Afgan, Pakistan ve Afrika kokenli) sayısını ve göçmenlerin kaç mahallede nüfus yoğunluğunu arttırdığını da açıkladı.

2011 yılında Suriye’de çıkan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyelilerin nüfusu 4 milyon 893 bin 752 olarak açıklandı. Göç İdaresi tarafından açıklanan verilere göre, Ülke genelinde yaşayan göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752, göçmenlerin  1169 mahallede nüfus yoğun yüzde 20'yi aştığı da duyuruldu.

Konuya ilişkin Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bugüne kadar, yabancı sayısının, Türk vatandaşı sayısına oranla yüzde 20'yi aştığı 1169 mahallemiz, yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni yabancı kaydına kapatılmıştır. İstanbul'da kapalı mahalle sayısı 54'tür. Ülkemiz genelinde göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'dir” ifadelerine yer verildi.

suriyeliler sanliurfa gocmen gocmen sayisi suriyeli sayisi