Google, yapay zeka Chatbot Bard'ı test etmeye halkı davet ediyor

TAKİP ET

Google, ChatGPT rakibi Bard'ı Salı günü Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta halka açtı, ancak erişim bir bekleme listesine girmeyi gerektirecek.

Google, ChatGPT rakibi Bard'ı Salı günü Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ta halka açtı, ancak erişim bir bekleme listesine girmeyi gerektirecek.

Google Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Sissie Hsiao ve Araştırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eli Collins bir şirket blogunda, "Bugün, üretken yapay zeka ile işbirliği yapmanızı sağlayan erken bir deney olan Bard'a erişimi açmaya başlıyoruz."

Bard'ın üretkenliği artırmak, fikir üretimini hızlandırmak ve merak uyandırmak için kullanılabileceğini açıkladılar.

"Şimdiye kadar Bard'ı test ederek çok şey öğrendik," dediler, "ve onu iyileştirmenin bir sonraki kritik adımı daha fazla insandan geri bildirim almak."

Google yöneticileri, büyük dil modelleri heyecan verici bir teknoloji olsa da hatasız olmadıklarını kabul ettiler. Gerçek dünyadaki önyargıları ve klişeleri yansıtan geniş bir bilgi yelpazesinden öğrendikleri için, bunlar bazen çıktılarında ortaya çıkıyor, diye devam ettiler. Ve kendinden emin bir şekilde sunarken yanlış, yanıltıcı veya yanlış bilgi verebilirler.

İkili, "Bard üzerindeki çalışmalarımıza AI İlkelerimiz rehberlik ediyor ve kalite ile güvenliğe odaklanmaya devam ediyoruz" diye ekledi. "Sistemlerimizi geliştirmek için insan geri bildirimlerini ve değerlendirmelerini kullanıyoruz ve ayrıca etkileşimleri yararlı ve konuya uygun tutmaya çalışmak için bir diyalogdaki fikir alışverişi sayısını sınırlamak gibi korkuluklar oluşturduk."

Redmond'u kovalamak

Google, Şubat ayında Bard'ı dünyaya tanıttığından beri şirket, yapay zeka özelliklerini ürünlerine hararetli bir hızla ekleyen Microsoft'a yetişmeye çalışıyor.

Enderle Group'un başkanı ve baş analisti Rob Enderle, "Google, Microsoft'un onları pazarda geride bırakması nedeniyle şu anda panik içinde ve kullanıcıların kanını döküyorlar, bu da onları 'hazır ya da değil, geliyor' zihniyetine sokuyor" dedi. Bend, Ore'de bir danışmanlık hizmetleri firması.

"Kısa bir süre önce, hazır olmadığına ikna oldular ve kaynakları buna indiriyor gibi göründüler, bu yüzden gerçekten hazır olması pek olası değil, ancak şimdi bir yanıta ihtiyaçları var ve açıkça önlemek için büyük bir risk alıyorlar." Microsoft, arama motorlarını kurutuyor, ”dedi TechNewsWorld'e.

San Jose, California'daki SmartTech Research'ün başkanı ve baş analisti Mark N. Vena, Google'ın hiç şüphesiz yakalama modunda olduğunu söylüyor.

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Bence Google, Bard'ı bir an önce ana akım pazara sokmak için muazzam bir pazar baskısı altında, çünkü ChatGPT'nin pazar alımı tarafından hazırlıksız yakalandıkları yönünde bir algı var," dedi.

Google'da bir tüketici teknolojisi danışmanlık firması olan Reticle Research'ün baş analisti Ross Rubin, Google'ın yapay zekası ve makine öğrenimi çalışmalarından yıllardır bahsettiğini, ancak şimdiye kadar tüketiciye yalnızca çok sınırlı yollarla ulaştığını gözlemledi. New York City.

"ChatGPT, Google'da gerçekten sinir bozucuydu. Bu, Google Arama için varoluşsal bir tehdit," dedi TechNewsWorld'e.

Tedbirli Hız

Microsoft ile aradaki farkı kapatma baskısına rağmen, Bard'ın gelişme hızı saklıdır.

Bir haber, yorum ve analiz sitesi olan Near Media'nın kurucu ortağı Greg Sterling, "Google'ın hızı Microsoft'unkinden biraz daha temkinli" dedi.

TechNewsWorld'e "Bard geniş çapta bulunursa ve raydan çıkarsa, bir marka olarak kaybedecekleri daha çok şey varmış gibi hissediyorlar" dedi.

Rubin, Google'ın pazarda baskın bir konuma sahip olması ve chatbot'u mevcut arama ürününün devamı olarak konumlandırmak istemesi nedeniyle Bard'ın yavaş yavaş kullanıma sunulduğunu açıkladı.

"Microsoft, Office'te AI kullanımıyla benzer bir sunuma sahip" diye ekledi.

Bu noktada Vena, Google'ın Microsoft'u geride bıraktığı algısının verdiği zararın ortadan kalktığını, bu nedenle Google'ın kaynaklarını Bard'ı pazardaki en iyi araç yapmak için kullanmasının ve birinci olma endişesinden vazgeçmesinin akıllıca olacağını belirtti.

ChatGPT ve LaMDA

Vena, Bard'ın tam olarak kullanıma sunulmasını yavaşlatırken bir bekleme listesi oluşturmanın ürüne fayda sağlayabileceğini ekledi.

"Bard'ın prime time'a hazır olmadığı algısını güçlendiriyor" dedi. "Ancak bu algıyı bir kenara bırakırsak, kademeli bir sürüm, hataları ölçülü ve kasıtlı bir şekilde çözmelerine olanak tanıdığından, bu muhtemelen Google açısından akıllıca bir hareket, ki bu iyi bir şey."

Sterling, bekleme listesinin başka bir amaca da hizmet ettiğini iddia etti. "Erişimi sınırlayarak kimin erişime sahip olduğunu ve Bard etrafındaki konuşmanın nasıl gerçekleştiğini kontrol etmeye çalışıyorlar" dedi. "Ama doğrusu, teknoloji ürünleri genellikle bu şekilde piyasaya sürülür."

Hsiao ve Collins, şu anda Bard'ın Google'ın araştırma büyük dil modeli LaMDA'nın hafif ve optimize edilmiş bir sürümü tarafından desteklendiğini, ancak teklifin zaman içinde daha yeni, daha yetenekli modellerle güncelleneceğini belirtti.

Politika analisti Will Duffield, "Bard, yakın zamanda OpenAI'nin piyasaya sürdüğü GPT-4 kadar güçlü görünmüyor, ancak internete bağlı olduğu için soruları yanıtlamak için neye güvenebileceği konusunda bir fark yaratıyor" dedi. Washington, D.C.'deki bir düşünce kuruluşu olan Cato Enstitüsü.

"Bard, kişisel asistan olarak daha iyi işlev görüyor, ancak ona bir video oyunundan bir dizi yama notu vermek ve oyunun durumunu nasıl değiştireceklerini sormak veya ondan bir oyunu analiz etmesini istemek gibi derin analitik görevlerde o kadar iyi performans göstermiyor. Yüksek Mahkeme tutanağı, ”dedi TechNewsWorld'e.

Sorgulara Çoklu Yanıtlar

Vena, LaMDA'nın özellikle doğal dil konuşmaları için tasarlandığını ve önceki dil modellerinden daha fazla bağlama duyarlı olmayı hedeflediğini açıkladı. Çok çeşitli konularda eğitildi ve potansiyel olarak sohbet robotları, sesli asistanlar ve müşteri hizmetleri araçları gibi çeşitli konuşma uygulamalarında kullanılabilir.

Öte yandan, Microsoft'un geniş dil modelinin özellikle diyalog uygulamaları için değil, daha genel dil anlayışı için tasarlandığını devam ettirdi. Microsoft, çeviri, duyarlılık analizi ve soru yanıtlama dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda doğal dil işlemeyi ve oluşturmayı iyileştirmeye çalışan çeşitli dil modelleri üzerinde çalışmaktadır.

Bard ayrıca, bir sorguya verdiği yanıtların birden çok taslağını oluşturarak ChatGPT'den ayrılır. Vena, "Kullanıcılara birden fazla sorgu sonucunu incelemek için daha fazla esneklik sağlıyor ve bence bu iyi bir şey" dedi.
Sterling, birden fazla taslak sunmak tüketicilere daha fazla seçenek ve bilgi sunarken, aynı zamanda kullanıcı eleştirilerine karşı bir önlem gibi göründüğünü de kaydetti.

Genel olarak, Google'ın Bard hakkındaki mesajlaşma ve sunumu konusunda Microsoft'un Bing hakkında olduğundan daha temkinli davrandığını da sözlerine ekledi.

"Bing daha cesur," dedi. "Microsoft'un kaybedecek daha az şeyi var ve yapay zeka sohbetini Bing'in bir evrimi olarak benimsemeye hevesli."

"Google için," diye devam etti, "bu daha çok zamanla gelişecek yeni bir eklenti gibi görünüyor. Bunu bir arama ikamesi olarak küçümsüyorlar. Bu, kısmen kullanıcı beklentilerini koşullandırmak ve daha geniş pazar algılarını şekillendirmek için."
 

google google yapay zeka Microsoft Bing Bard