Halfeti Belediyesiyle ilgili çarpıcı iddia

TAKİP ET

Şanlıurfa Halfeti Belediyesi'nin tüm taşınmazları parsel parsel sattığı iddia ediliyor. CHP'li vekil Mahmut Tanal, 'Küçük bir belediyenin bu kadar yoğun taşınmaz satışı dikkat çekiyor' dedi. Üstelik iddialar bununla da sınırlı değil.

Halfeti Belediyesi’ne ait taşınmazların parsel parsel satıldığı ve ihale sürecinde ise şeffaf davranılmadığı öne sürüldü. İddiaya göre mülkiyeti belediye ait olan tarla, bağ, fıstıklık, konut ve ticaret alanları satıldı. 

CHP’li vekil Tanal’a göre, taşınmazların satışlarına rağmen Halfeti Belediyesi’nin borcu giderek katlanıyor.

“İhale sürecinde şeffaf davranılmıyor” iddiası

İddiaları sosyal medya hesabından paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, “AKP’li Şanlıurfa #Halfeti Belediyesi, para edecek taşınmaz ne bulduysa parsel parsel satıyor. Küçük bir belediyenin bu kadar yoğun taşınmaz satışı dikkat çekiyor. İhale sürecinde şeffaf davranılmıyor. Rant iddiaları dillendiriliyor” ifadelerine yer verdi.

“Satılan taşınmazların parası nerede?”

Mülkiyeti belediyeye ait birçok taşınmazın satıldığını belirten Tanal, şöyle devam etti: “Mülkiyeti belediyeye ait tarla, bağ, fıstıklık, konut, ticaret, akaryakıt alanları satıldı. Tüm bu satışlara rağmen Halfeti Belediyesi’nin borcu katlanarak artıyor. Halfeti Belediyesi’nin sattığı taşınmazların parası nerede?”

“Hangi gerekçeyle satıldı?”

Taşınmazların hangi gerekçeyle satıldığını da soran Tanal, şu ifadeleri kullandı: “Şeffaf belediyecilik anlayışı gereği, Halfeti Belediye Başkanlığı’ndan satılan, satılacak taşınmazların listesini, taşınmazların hangi gerekçeyle satıldığı, değerinde satılıp satılmadığı, satış sonucu elde edilen paranın akıbeti konusunda açıklama bekliyoruz.”