Hangi il kaç milletvekili çıkaracak?

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) illerin milletvekili sayılarını belirledi. Açıklanan listeye göre hangi il kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) illerin milletvekili sayılarını belirledi. Açıklanan listeye göre hangi il kaç milletvekili çıkaracak? Açıklanan listeye göre Şanlıurfa'nın Milletvekili değişmedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararında, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısında değişiklik oldu.  31 Aralık 2022 nüfus bilgilerinin açıklandığı aktarılan kararda, 600 milletvekilinin il ve seçim bölgelerine göre dağılımları da yer aldı.

Açıklanan yeni karara göre Türkiye’nin en kalabalık şehirleri olan Ankara 36, İstanbul 98, İzmir 28 milletvekili çıkaracak. Şanlıurfa’nın 14 olan vekil sayısı ise değişmedi.
Vekil sayısı düşen ve artan iller

Karara milletvekili sayısı düşen iller ise Tunceli ve Burdur olurken Kocaeli ve Sakarya’nın vekil sayısı birer vekil arttı. Kocaeli'nin vekil sayısı 13'ten 14'e, Sakarya'nın 7'den 8'e çıkarken Tunceli ve Bayburt'un çıkaracağı milletvekili sayısı 2'den 1'e düşürüldü.

vekil sayisi hangi kac vekil cikaracak urfanin vekil sayisi ysk tbmm