Harran Üniversitesi memnuniyet araştırmasında kaçıncı oldu?

TAKİP ET

Şanlıurfa Harran Üniversitesi, 73'ü vakıf olmak üzere toplam 199 üniversite arasında yapılan memnuniyet araştırmasında 78'inci, devlet üniversiteleri sıralamasında ise 46'ncı oldu. Toplam 47 bin 682 öğrencinin geri dönüş sağladığı araştırmanın sonuçlarına göre, Abdullah Gül Üniversitesi ilk sırada yer aldı.

Türkiye’de lisans öğrencisine sahip üniversiteler arasında gerçekleşen memnuniyet araştırmasının 2022 yılı sonuçları açıklandı. Üniversiteler Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması” 73’ü vakıf olmak üzere toplam 199 üniversiteyi kapsadı. 

5 aşamada 6 farklı ölçekte veri toplandı

5 aşamadan oluşan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında (TÜMA-2022), 6 farklı ölçekte veri toplandı. Toplam 47 bin 682 öğrenciden geri dönüş alındı. Araştırmaya katılanların yüzde 55’i kız öğrencilerden oluştu. Araştırmada öğrenci deneyimi tatminkârlığı, yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkânları ve kaynaklarının zenginliği ile kişisel gelişim ve kariyer desteği gibi kriterler temel alındı.

Abdullah Gül Üniversitesi ilk sırada yer aldı

Abdullah Gül Üniversitesi, üniversiteler memnuniyet araştırmasının 2022 yılına ait sonuçlarına göre 527 memnuniyet puanı ile listenin başında yer aldı. Listenin ikinci sırasında ise vakıf üniversitesi olan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi yer alırken, devlet üniversitesi olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü üçüncü oldu. Dördüncü sırada Yıldız Teknik Üniversitesi ve beşinci sırada ise Sabancı Üniversitesi yer aldı.

Harran Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında 46’ıncı oldu

Şanlıurfa Harran Üniversitesi, vakıf üniversitelerinin de yer aldığı listede 419 genel memnuniyet puanı ile 78’inci sırada, devlet üniversiteleri sıralamasında ise 46’ıncı oldu. Harran Üniversitesi 199 üniversite arasında ‘öğrenim deneyimi tatminkârlığı’ sıralamasında 126’ncı, ‘yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu’ sıralamasında 83’üncü, ‘akademik destek ve ilgi’ sıralamasında 78’inci, ‘kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet’ sıralamasında 45’inci, ‘öğrenme imkânları ve kaynaklarının zenginliği’ sıralamasında 54’üncü, ‘kişisel gelişim ve kariyer desteği’ sıralaması ise 59’uncu sırada yer aldı.

Öte yandan Harran Üniversitesi 2021 yılının memnuniyet araştırması sonuçlarına göre vakıf üniversitelerinin de aralarında olduğu 198 üniversite arasında 81’inci, devlet üniversiteleri arasında ise 49'uncu sırada yer almıştı.

Ajans Balıklıgöl | Özel